1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Çat Belediye Başkanı Yaşar, Topu Mahkemeye Attı!
Çat Belediye Başkanı Yaşar, Topu Mahkemeye Attı!

Çat Belediye Başkanı Yaşar, Topu Mahkemeye Attı!

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, iddialara cevap vermek için düzenlediği basın toplantısında topu taca attı. Konunun yargıda olduğunu belirten Yaşar’ın toplantısında pandemi kuralları ise yok sayıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Yardımcısı tarafından usulsüzlük yaptığı gerekçesi ile eleştiri yağmuruna tutulan Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, iddialara cevap vermek için düzenlediği basın toplantısında topu taca attı. Konunun yargıda olduğunu belirten Yaşar’ın toplantısında pandemi kuralları ise yok sayıldı.

Manolya BULUT-PUSULA

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanarak kanuna uygun olmayan uygulamalar yaptığını ifade eden başkan yardımcısı Mazhar Özdemir, geçtiğimiz hafta iddialarını sosyal medya hesabından dile getirmişti.

Özdemir, Başkan Melik Yaşar’ın kamu hizmetini etkin, verimli ve halka hizmet noktasında kanunlara uygun olarak kullanmadığını iddia etmiş, keyfi uygulamalar yaparak devleti milyonlarca lira zarara uğrattığını paylaşmıştı.

Belediye çalışmalarını anlattı

Hafta sonu Çat Belediyesi Kadın Dinlenme Evi’nde basın mensupları ile bir araya gelen B

Başkan Yaşar, iddialara yanıt vermek yerine belediyenin yaptığı çalışmaları anlattı. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine konunun yargıda olduğunu söyledi.

Hukuk karar verecek

Sürecin hukuka taşındığını anlatan Başkan Yaşar, “Sözleşmesini uzatmadığımız arkadaşlarla aynı soy isimde 5 kişi çalışmaya devam ediyor. Benim art niyetim olsaydı onlara da olurdu. Bizden önceki başkan ilçenin tanıtımına iyi bir ivme kazandırdı ama hizmet noktasında istenilen görevi yapmadı. Belediye öyle bir şişirilmişti ki ekip olarak 5-6 kişi alabildik. Bir buçuk ay önce Sayıştay’ın açtığı bir dava var. Hukuksal boyutu ile ne konuşursam konuşayım çalışanları zan altında bırakmak istemiyorum. Her şey kanuna uygun, hangimiz dediği doğruysa hukuksal olarak ortaya çıkacak. Her şey usule uygun yapılmıştır. İddia sahibi o şahıs. Kanuna aykırı ise hukuk önünde cevap vereceğiz. İhale yapılmadı. Belediye olarak hem fabrika alanını hem diğer hizmetleri belediyenin personeli ile yaptık. Projenin zemin etüdü var. Soruşturmayı da biz açtık” diye konuştu.

Pandemi kuralları uygulanmadı

Öte yandan düzenlenen basın toplantısında pandemi kuralları ihlal edildi.  Toplantıda maske takmayanların sayısının fazla olduğu gözlenirken  sosyal mesafe kuralı da hiçe sayıldı.

Bu arada Çat Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Özdemir, emekliliğini istedi. Giderayak iddialarını tekrarlayan Özdemir, yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Cumhur İttifakı adayı olarak Erzurum ili Çat ilçesinde Belediye Başkanı olan Melik Yaşar, ne AK Parti’nin ne de Milliyetçi Hareket Partisi’nin parti programına ve ilkelerine uymayan; eş-dost-akraba ve organize çıkar gruplarından müteşekkil Devlet tanımaz, despot, dediğim dedik gayrı meşru düzenle Belediye’yi yaklaşık 2 yıldır yönetmektedir.

İlkokul çağlarımdan bu yaşıma kadar mensubu olmaktan gurur duyduğum ülkücü hareketin öğretileriyle yetişmiş bir kamu personeli olarak; Belediyedeki tüm hukuksuzluk ve yolsuzlukları Savcılık Makamına şikayet etmeme rağmen; bugüne kadar şahsımı itibarsızlaştırmak ve olayı örtbas etmek isteyenlere cevaben, kurulan bu gayrı meşru düzenle Devletimizi kamu zararına uğratan, insanlarımızın canını hiçe sayan ar damarı çatlamış bu illegal organize zihniyetle daha etkin ve rahat mücadele edebilmek adına, 27 yıldır Devletime sadakatle yürüttüğüm memuriyetimi sonlandırmamın gerekli olduğu kanaatine vardım. Bugün itibariyle Belediye Başkan Yardımcısı vazifemden feragat ederek emekliye ayrılıyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum