1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Çatışmalar sürüyor!
Çatışmalar sürüyor!

Çatışmalar sürüyor!

Çatışmalar sürüyor! Rus askerleri, teslim olan bir sivili böyle öldürdü... İşte savaşta son durum

A+A-

Erzurum Güncel- Rusya-Ukrayna savaşından gelen son dakika haberine göre çatışmalar ve bombardımanlar sürüyor. Rus birliklerin başkent Kiev'e ilerleyişi sürerken, ortaya çıkan bir görüntü adeta kan dondurdu. Kiev'in yakınlarında kaydedildiği iddia edilen görüntülerde Rus askerleri, aracından elleri havada inerek teslim olan bir sivili öldürüp cesedini de yol kenarına taşıyor.

ÖNEMLİ GELİŞMELER

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'daki işgal harekatı 22. gününde tüm şiddetiyle devam ederken, çatışmalar ve Rus bombardımanları da sürüyor. Savaşın en şiddetli yaşandığı kentlerden olan Mariupol'da sivillerin saklandığı bir tiyatro salonu da dün gece Rus uçakları tarafından bombalandı. Ukrayna'dan yapılan açıklamada, ölü ve yaralılar olduğu belirtilirken net sayı verilmedi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde kaçırılan Ukraynalı belediye başkanının da esir askerlere karşı geri alındığı aktarıldı. Öte yandan Kiev yakınlarında kaydedildiği öne sürülen bir görüntü ise dehşete düşürdü...

İşte savaş bölgesinden gelen son dakika gelişmeleri...

09.49

RUS ASKERLERİ, TESLİM OLAN SİVİLİ ÖLDÜRDÜ

Rus birliklerin Kiev'e ilerleyişi sürerken, 7 Mart'ta meydana geldiği iddia edilen bir olayın görüntüleri ortaya çıktı. Alman yayın kuruluşu ZDF tarafından yayınlanan görüntülerde, başkent Kiev’in dışındaki otoyolda bir benzin istasyonunun yakınında bekleyen bir Rus tankındaki askerler, yoldan gelen gri bir aracı fark edip tanktan iniyor. Tankı gördükten sonra arabadan elleri havada inen adam birkaç dakika içinde Rus askerleri tarafından vuruluyor. Rus askerleri daha sonra ise cesedi yolun kenarına sürüklerken görüntüye yansıyor.

tukt

RUSYA'NIN BOMBALADIĞI BİNADA 'ÇOCUKLAR' YAZISI

Ukrayna'nın Mariupol Belediye Meclisinden yapılan açıklamada, Rus uçaklarının yüzlerce sivilin saklandığı Mariupol Dram Tiyatrosu’na bombardıman yaptığı kaydedilirken, saldırıda ölenlerin sayısının henüz tespit edilemediği vurgulandı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba da twitter hesabından Rus saldırısını savaş suçu olarak niteledi. Tiyatro binasının fotoğraflarını paylaştı. Hafta başında kaydedilen uydu fotoğraflarında, binanın çevresinde büyük harflerle Rusça "ÇOCUKLAR" yazısı dikkat çekiyordu.

02.00

BELEDİYE BAŞKANI SERBEST KALDI

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'da Rus ordusu tarafından daha önce kaçırılmasının ardından dün serbest bırakılan Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov'un serbest kalması için savaş sırasında esir alınan 9 Rus askeri ile değiştirildiği bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Basın Sözcüsü Daria Zarivnaya, "İvan Fedorov, Rus esaretinden serbest bırakıldı. Onun için Rusya, 2002-2003 doğumlu 9 askerini aldı. Bunlar aslında çocuklar.” diye konuştu.

03.00

ZELENSKİY'DEN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile Ukrayna'daki savaşla ilgili müzakerelerde önceliklerinin çatışmanın sona ermesi, güvenlik garantileri, egemenlik ve toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması olduğunu belirtti.

 

KREMLİN'DEN BİDEN'A YANIT

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “savaş suçlusu” olarak nitelemesine tepki gösterdi. Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya çapında ABD’nin bombalarıyla yüz binlerce insanın öldüğünü belirterek, “ABD Başkanı Biden’ın bu tür söylemlerini kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

BIDEN'DAN PUTİN'E: SAVAŞ SUÇLUSU

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "O bir savaş suçlusu." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.