1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Cep telefonu devrede! İşte tüm ayrıntılar
Cep telefonu devrede! İşte tüm ayrıntılar

Cep telefonu devrede! İşte tüm ayrıntılar

Üniversite öğrencilerine 9 bin 500 lirayı aşmayan telefon ve bilgisayar ile 1 yıl boyunca aylık 10 GB internet desteği, 1 Kasım'dan itibaren başlıyor. Yararlanma şartları neler? İşte tüm ayrıntılar...

A+A-

Erzurum Güncel- Üniversitelerde 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi bu ay itibarıyla açıldı. Seçim öncesi vaatleri arasında yer alan öğrenciye vergisiz telefon satışı ile ilgili sürecin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Yaklaşık 7 milyon üniversite öğrencisini ilgilendiren teknoloji desteğinin ayrıntıları netleşti. 1 Kasım'dan itibaren üniversite öğrencilerinin cep telefonu, bilgisayar ve ücretsiz internet desteği sağlayan Cumhurbaşkanı kararı, dün Resmi Gazete'de yayımlandı.

26 YAŞ AŞILMAYACAK

Buna göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, teknolojik cihaz ve bir yıllık internet desteği sağlanacak. Bu destek, nihai satış fiyatı 9 bin 500 Türk Lirası'nı aşmayan mobil telefon cihazlar ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen faturayla yapılan satın alımlarında kullanılacak.

İKİNCİ EL CİHAZA YOK

Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 lira olacak. Üniversite öğrencileri için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10, yıllık 120 cigabayt olarak verilecek. İnternet desteği, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılabilecek. İkinci el cihaz satın alımları destek kapsamının dışında tutulacak.

2 YIL AYNI KİŞİ KULLANACAK

Edinilen mobil telefon cihazlar, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 yıl süreyle sadece destekten yararlanan tarafından kullanılacak. Ürünün bu süre içinde satışı yapılamayacak.

 

9500 TL ALTI TELEFON MODELLERİ

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.