1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan önemli açıklamalar
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan önemli açıklamalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan önemli açıklamalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, A Haber ve A Para TV ortak canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunuyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Salgın sonrasında Türkiye'nin en önemli gündeminin kentsel dönüşüm olacağını belirten Bakan Kurum, "Kentsel dönüşüm projesini bir milli mücadele, Kurtuluş Savaşı olarak görüyoruz." dedi. İşte Bakan Kurum'un konuşmasından öne çıkanlar...

Son dakika haberleri... Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, A Haber ve A Para TV ortak canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Kurum'un konuşmasından öne çıkanlar:

Kentsel dönüşüm projesini bir milli mücadele, Kurtuluş Savaşı olarak görüyoruz. Bizim ülkemizdeki en önemli gündemlerden biri iklim değişikliği ve depremle mücadele olacaktır. Salgın sonrasında ülkemizin en önemli gündemi kentsel dönüşüm olacaktır.

Halkın yüzde 55'inin güvenli konutta oturmasını sağladık. 6 başlık koyduk kentsel dönüşümle ilgili. 1- Afet riski altındaki yerlerin dönüşümlerini sağlamak. Şu anki kentleşme oranımız yüzde 81 seviyelerine geldi. Şehirdeki çarpık kentleşmeden dönüşümü yapmak zorundayız. Şehir içindeki riskli yapıları daha sağlam bir şekilde dönüştürmek zorundayız.

Kırsal kalkınmayı sağlamak zorundayız. Köydeki istihdamı artırmak zorundayız. Bu yönde adımlar atmalıyız. Dönüşüm hem konutta hem de sanayide olacak. 2023 yılına geldiğinde birçok ilimizde göreceksiniz çok güzel meydanlarımız olacak. Ecdamızın bize bıraktığı tarihi eserlerin gün yüzüne çıktığı yerler olacak.

Şehre ekonomik olarak, hem istihdam hem de esnafın hareketliliği kapsamında çok güzel projeler yapıyoruz.

Türkiye geneli kentsel dönüşüm çalışmalarından örnekler gösterelim. 21 bin 500 sosyal danatı yaptık. Vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu her şey var. Yeşil alanlarla birlikte Millet Bahçeleri yapıyoruz. 292 tane Millet Bahçesi projemiz var. Aynı zamanda bu alanlar toplanma alanları olacak. Yaşadığımız depremlerde bunun eksikliğini çok gördük

 

"YILLIK 300 BİN KONUT DÖNÜŞÜMÜNÜN YÜZDE 20'SİNİ BAKANLIK YAPACAK"

Yıllık 300 bin konut dönüşümünün bakanlık olarak yüzde 20'sini biz yapacağız. 81 ilimize gittiğimizde en önemli gündem maddemiz kentsel dönüşümdür. Belediye Başkanlarımız, vekillerimiz ile bu süreci yürütmeye çalışıyoruz. İlk başta "biz dönüştürmek istemiyoruz" diye tepkiler alıyorduk.

FİKİRTEPE'DE DÖNÜŞÜM NASIL OLACAK?

Örneğin Fikirtepe. Orası da bir kentsel dönüşüm projesi olmasına rağmen tepkilerden dolayı yavaşlamıştı. Yeni Fikirtepe'yi nisan ayında inşaa etmeye başlıyoruz. 2024 yılında tamamını bitirmeyi hedefliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.