1. HABERLER

  2. GENEL

  3. CHP milletle yürüyene diktatör dedi!
CHP milletle yürüyene diktatör dedi!

CHP milletle yürüyene diktatör dedi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan TBMM'de yaptığı konuşmada, "CHP bugüne kadar milletle omuz omuza yürüyen her lidere "diktatör" demiştir" diye konuştu.

A+A-

Erzurum Güncel-

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan 13 Haziran 2013 tarihinde CHP'nin Gezi Parkı ile ilgili verdiği Grup önerisi aleyhine TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı.

Turan, "Pekmezi güzel olanın sineği Bağdat'tan gelirmiş" diyerek, Mayıs ayında yaşanan ekonomik başarılardan sonraki sürece dikkat çekti.

AK Parti'nin her olaydan kendi için ders çıkardığını, Muhalefet'in de ders çıkarması gerektiğini, hatta AK Parti'nin son seçimden hemen bir gün sonra, "Oyumuzu nasıl % 51'e çıkartırız" diye toplantı yaptığını fakat CHP'nin % 26 oyla kendini seçimin galibi ilan ettiğini belirtti.

MİLLETLE YüRüYENE HER ZAMAN DİKTATöR DEDİNİZ

Polise çirkin ithamlarda bulunan, argo sözler sarfeden, İngilizce twitler atarak Türkiye'yi yurtdışına şikayet eden Milletvekillerini de eleştiren Turan, geçmişte Menderes ve özal için de CHP'nin diktatör yaftasında bulunduğunu ve CHP'nin milletle omuz omuza yürüyen her lidere diktatör dediğini belirterek, "Siz yıllarca diktatör diyerek bağırarak çağırarak iş yaptınız. Ama bu millet bu yaşananlara yeni değil. CHP'nin o dönem Genel Başkanı Deniz Baykal, özal'ın sivil diktatör olduğunu söyledi. Diktatörlük falan hikaye, dert başka bunu hepimiz biliyoruz. Yine CHP'nin Adnan Menderes'li yıllarda aynı ifadeyi kullandılar ve sivil diktatör dediler. Kim iş yapıyorsa, kim milletin yanındaysa kim milletle omuz omuza yürüyorsa ona diktatör dediniz" diye konuştu. 

Turan, CHP'nin ya diktatörlüğün ne olduğunu bilmediğini ya da sahtekar olduğunu dile getirdi. özal ve Menderese Chp'lilerin "diktatör" dediği gazete manşetlerini gösterdi.

Chp'li milletvekillerle ilgili hergün bir küfür/hakaret açıklaması duyduklarnı ama bu üslubun kınanmadığını söyledi.

BUGüN İSTİKLAL MAHKEMELERİNDE YARGILANIYORDUNUZ

CHP'li vekilleri sert bir dille eleştiren Turan, "Sorumsuz, densiz, haysiyetsiz bir vekiliniz çıktı ve sizin yanınızda dedi ki 'Türkiye'nin başbakanı protestoculara karşı toplu katliam emri verdi dedi' Yazıklar olsun. Her zaman sosyal medyadan Türkçe yazan bu vekil dün ingilizce yazdı. Soruyorum kimden talimat aldınız? Kime yazıyorsunuz? Ne istiyorsunuz? Eğer siz bu twiti, bu densizliği tek parti yıllarında yapsaydınız bugün istiklal mahkemelerinde hesap veriyordunuz. Size yazıklar olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Muhalefet'in Mecliste görevini yerine getiremediği için vatandaşlarımızın sokaklara çıktığını dile getiren Turan, CHPye "ya hatalarınızla yüzleşir, ya da hatalarınızla yüzsüzleşirsiniz" dedi.

Kaynak: Haber7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.