1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'den AK Parti'nin yeni anayasa açıklamalarına şartlı destek: Biz hazırız!
CHP'den AK Parti'nin yeni anayasa açıklamalarına şartlı destek: Biz hazırız!

CHP'den AK Parti'nin yeni anayasa açıklamalarına şartlı destek: Biz hazırız!

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Erdoğan Toprak, AK Parti cenahından son dönemlerde yapılan "yeni anayasa" açıklamalarına değinerek, "İktidar demokrasiyi güvence altına alan bir anayasa konusunda samimiyse işbirliğine hazırız" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- GHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak AK Parti yöneticileri tarafından dile getirilen yeni anayasa açıklamalarını değerlendirdi. Toprak, belli kriterlerle işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

"ÖNCE KENDİ İÇLERİNDE ANLAŞMALILAR; SAMİMİYSELER BİZ HAZIRIZ"

"İktidar, seçim sonrası yeni anayasa önerisini gündeme getirip, TBMM'nin sivil anayasaya öncülük etmesi için çalışma başlatacaklarını açıkladı. Türkiye'nin demokratik, insan haklarına ve hukuka saygılı, yurttaşlarının hak ve özgürlüklerini, kadınların eşitlik ve yaşam güvencesini, siyasi ve ekonomik demokrasiyi güvence altına alan bir anayasaya sahip olması konusunda samimiyseiş birliğine hazırız" diyen CHP'li Erdoğan Toprak, "İktidarın geçmişteki anayasa değişikliği icraatları ve şu andaki ittifak ortaklarının başta kadın hakları, inanç özgürlüğü, etnik ve inanç farklılıkları vb. alanlardaki görüşleri, parti programları, mevcut anayasaya bakışları ortada. Cumhur İttifakı ortakları önce kendi aralarında demokratik anayasa için uzlaşmalıdır. İktidar gerçekten otokratik yönetimi sistemini sonlandıracak, TBMM'nin güç ve saygınlığını iade edecek, Türkiye'yi çağdaş demokrasiler seviyesine taşıyacak bir anayasayı TBMM'den en geniş uzlaşı ve işbirliğiyle hayata geçirme düşüncesinde ciddi ve samimi ise her türlü katkıyı sağlarız" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz TunçAdalet Bakanı Yılmaz Tunç

SON AÇIKLAMA ADALET BAKANI'NDAN GELMİŞTİ

Çiçeği burnundan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, "21 yıldan bu yana yönetim ve siyaset anlayışımızın temelinde hep adalet vardı, adaletin temelinde de insan vardı. Hukuk devletinin tahkimi yolunda önemli reformlara imza attık. Sessiz devrim denilebilecek işlere imza attık. Çok önemli mevzuat değişikliklerini milletimiz için hayata geçirdik. Önemli anayasa değişikliklerini hayata geçirmiştik. Şimdi sivil anayasa için uzlaşmanın sağlanması en büyük temennimiz olacaktır" demişti.

KAYNAK: HABER7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.