1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'den erken seçim itirafı
CHP'den erken seçim itirafı

CHP'den erken seçim itirafı

CHP'den üst düzey bir yetkilinin yarınki AK Parti toplantısını beklemeden erken seçim hazırlığına gireceklerini söylediği iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti ve CHP'nin yarın gerçekleştireceği 2'inci koalisyontoplantısından önce, CHP'den üst düzey bir yetkilinin Reuters Haber Ajansı'na, partisinin AK Parti ilekoalisyon hükümetinin kurulmasına dair beklentisinin çok yüksek olmadığını ve bu çerçevede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleri ile yapacağı grup toplantısında seçim broşürü dağıtılacağını bildirdiği iddia edildi.

CHP BUGüN VEKİLLERLE GöRüŞECEK!

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile Perşembe günü yani yarın 14:00'teki görüşmesi öncesinde dün Merkez Yönetim Kurulu'nu toplarken, bugün de partinin milletvekilleri ile bir araya gelecek. Hürriyet'in yer verdiği Reuters haberin göre, ismi açıklanmayan yetkili, bugünkü toplantıda milletvekillerine seçime hazırlık broşürü dağıtılacağı ve seçim bölgelerine giderek halka 7 Haziran'dan beri geçen sürede CHP'nin neler yaptığını anlatmalarının isteneceğini kaydetti.

Reuters kaynaklı habere göre, CHP'li üst düzey yetkili, dünkü MYK toplantısında Kılıçdaroğlu'nun Davutoğlu ile Pazartesi akşamı yaptığı görüşmeye dair bilgi verirken,"AKP bizimle hükümet kurmak istemiyor. ülkeyi ortak yönetelim diyoruz, 'Hayır, siz karışmayın' diyorlar. 'Siz kırmızı plakalı araçlara binin gezin, hükümeti bize bırakın' diyorlar. Böyle birşey olmaz, dedi" şeklinde konuştu.

kilicdaroglu-davutoglu.jpg

"AKP İLE PEK BİR ŞEY BEKLEMİYORUZ"

Broşürde CHP'nin ortaya koyduğu 14 ilke anlatılarak, hükümet kurmak için "CHP'nin yaptığı fedakarlıklar ve yapıcı tutumu" yer alacak.

CHP'li başka bir üst düzey yetkili, AK Parti ile CHP'nin ortak bir hükümet kurmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahaleleri nedeniyle çok zor olduğunu belirterek, "Erdoğan'ın talimatı altındaki bir AKP ile pek bir şey beklemiyoruz" diye konuştu.

YARIN 2'NCİ GöRüŞME

Davutoğlu'nun koalisyon turları sonrası AK Parti ile CHP arasında önce istikşafi görüşmeler, sonra da liderlerin buluşması gerçekleşmişti.

AK Parti ve CHP Genel Başkanlarının önceki gün Başbakanlık Resmi Konutu’nda yaptığı görüşmenin ardından, liderler, içerik konusunda ilerleme sağladı ancak, AK Parti’nin süre ve model teklifini yarın Ankara Palas Devlet Konukevi’nde gerçekleşecek 2’nci görüşmede yapacak. 

İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.