1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. CHP’lilere yine hüsran düştü!
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

CHP’lilere yine hüsran düştü!

A+A-

CHP çareyi ithal danışmanda buldu, AK Parti ise halkın sinesine koştu…

Şimdi gördünüz mü kim milli ve yerli?

Kaderin şu garip cilvesine bakın ki…

CHP’lilere yine hüsran düştü!

İthal danışmanlarla büyük çıkış yapmayı hayal eden ancak bombası elinde patlayan CHP, bir kez daha tabanında hüsrana yol açtı. Hafta sonu sosyal medya yıkıldı: “Yeni bir Kemal Derviş vakası daha mı yaşayacağız?”

CHP adeta şunu söyledi geçtiğimiz cumartesi günü, “Bizim içimizde ülke ekonomisini çekip çevirecek çapta kimse yok ve bizim çapımız bu büyüklükte bir ülkeyi yönetmeye yetmez; bu nedenle ithal danışman ve ithal çarelere başvurmak zorunda kaldık.”

“Altılı Masa” hala cumhurbaşkanı adayını belirleyememişken CHP’nin ithal danışman ve altı boş başlıklarla vizyon belgesi açıklaması, Cumhur İttifakı’nı sevindirdi. Ancak başta CHP tabanı olmak üzere Millet İttifakı taraftarı ise, “Biz bu kafayla mı Tayyip’i yeneceğiz” diye sormaya başladı.

Azeri kardeşlerimizin söylediği güzel bir söz vardır, “Ben ne söylüyorum, tamburam ne çalıyor.” Millet İttifakı tam da bu minval üzere… Meral hanım başka telden CHP bambaşka telden çalıyor. Masanın öteki sakinleri ise, şimdilik sessiz…

Millet İttifakı’ndaki kafa karışıklığı ve bu keşmekeşlik kuşkusuz ki en çok Cumhur İttifakı’nın işine geliyor. Başkan Erdoğan usta bir siyasetçi olarak bu boşluğu en iyi biçimde değerlendirmenin peşinde… Geçen hafta Ankara’da topladığı il başkanlarına kesin bir ifadeyle, bir dakika bile boşa geçecek vaktimiz yok, herkes fert fert vatandaşın ayağına gidip, 20 yıllık hizmetlerimizi hatırlatsın mealinde talimat verdi.

Besbelli ki bugünden itibaren Millet İttifakı cephesinde epey bir haraketlilik olacak ve itiraz sesleri giderek gürleşecek. Çünkü İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’na adam akıllı bir defans uyguluyor. Bu da, CHP cenahında tarifsiz bir rahatsızlığa sebep oluyor.

 

AK Parti teşkilatları, 2023 seçimleri için şimdiden kolları sıvadı. Son genişletilmiş il başkanları toplantısında Başkan Erdoğan, partililerine sıkı sıkıya tembihledi: “Sanki de baharda seçim olacakmış gibi çalışacaksınız.”

AK PARTİ MEYDANLARDA, MUHALEFET MASADA!

MASA MUHALEFETİ!

20 yıldır Türkiye’yi kesintisiz yöneten AK Parti hükümetlerine karşı sürdürülen ulusal ve uluslararası yıkım kampanyaları, muhalefetin tüm çabasına rağmen bir türlü amacına ulaşamıyor.

Pandemiden kaynaklanan küresel iktisadi krizin Türkiye’ye yansımasını bile hükümetin aleyhinde kullanmaya çalışan “masa muhalefeti”, artan zamlara ve hayat pahalılığına rağmen milyonların umudu olamadı.

MUHALEFETİN PROJESİ DE VİZYONU DA YOK

Çünkü “biz iktidar olursak sorunları şu projelerle çözeceğiz” diyemiyorlar! Dedikleri tek şey, “Tayyip gitsin de sonrasına bakarız.”

Hal böyle olunca da ekonomik şartlardan ötürü beli bükülen dar gelirli buna rağmen masa muhalefetine gönlünü açamıyor ve en önemlisi de sorunları çözeceğine inanmıyor.

“Tayyip düşmanlığı” ekseni üzerine kurulan politikanın dışında yeni hiçbir şey üretemeyen muhalefet, her ne kadar erken seçim istiyor gibi görünse de esasında muhtemel bir erken seçimde de yenileceğini bildiği için yalnızca polemik yapıyor ve pahalılıktan canı yanan halkı istismar ediyor.

AK PARTİ ÇOKTAN MEYDANLARA İNDİ

Oysa AK Parti ise, tam tersi bir siyaset izliyor. Devletin tüm imkanlarını seferber ederek halkın bu kriz sürecini en az zararla atlatması için yüzlerce milyarlık paketler açıklıyor.

AK Parti belki de 20 yıllık siyasi tecrübesine de güvenerek yeni seçim stratejileri belirledi. Buna göre Tayyip Erdoğan; tüm il, ilçe, belde başkanlarına, belediye başkanlarına ve milletvekillerine talimat verdi:

YERİNDE OTURANIN ÜSTÜ ÇİZİLECEK

Seçimler 2023 Haziran’da yapılacak. Lakin sizler sanki de birkaç ay sonra seçim olacakmış gibi çalışacaksınız. Vatandaşın derdine derman olmaya ve sorunları olanların sorunlarına çözüm olacaksınız. Kimse yerinde oturup ahkam kesmeyecek bizzat vatandaşın kapısına ayağına gideceksiniz.

Muhalefet yuvarlak masa etrafında yeni fanteziler üretirken AK Parti çoktan meydanlara indi ve vatandaşla kucaklaşmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.