1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çobanlıktan milli sporculuğa
Çobanlıktan milli sporculuğa

Çobanlıktan milli sporculuğa

Görme engelli Golbol Milli takım oyuncusu Tuncay Karakaya, çobanlık dahil birçok iş yaptığını söyledi

A+A-

Erzurum Güncel- Ankara Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde milli takımla kampta bulunan Görme Engelli Erkekler Golbol Milli Takımı sporcusu Tuncay Karakaya, Muşdoğumlu olduğunu ve Gaziantep'te görme engelliler okulunda eğitim aldığını, golbola ise görme yetisini tamamen kaybettikten sonra Erzurum'da başladığını söyledi. Çocukken çobanlık yapan Karakaya, "Çok farklı şeyler yaptım, hiçbir zaman pes etmedim. Görmüyorsam yüreğim de mi görmüyor" şeklinde konuştu.

'ANKARA'DA OKUDUM'
Erzurum'daki kulüpler arası golbol turnuvasının ardından milli takım sürecinin de başladığını ifade eden Karakaya, "Sonra okul kaydımı Ankara'ya aldırdım ve burada sporla birlikte eğitimimi de sürdürdüm" dedi. Milli takım formasını 2008 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez giydiğini dile getiren Tuncay, "Şampiyonada başarılar elde ettik. Milli takıma Avrupa'da B Ligi'nde başlamış oldum. Tecrübesizlikten A Ligi'ne çıkamadık. Ama güzel performans sergiledik" dedi.

'HİÇBİR ZAMAN PES ETMEDİM'
Tuncay Karakaya, çocukken çobanlık dahil çok farklı işler yaptığını ancak hiçbir zaman pes etmediğini dile getirdi. Herkesin görmeden çobanlık yapamayacağını vurgulayan Tuncay, şöyle devam etti: "Evet, görmeden çobanlık yaptım, bunu herkesin yapamayacağını düşünüyorum. Çobanlık dışında çok farklı şeyler de yaptım ama hiçbir zaman pes etmedim, tükenmedim. Görmüyorsam yüreğim de mi görmüyor. Allah'a şükürler olsun şu an da yoluma devam ediyorum. Hiçbir başarısızlığım yok. Her zaman, ne olursa olsun ilerisini düşünürüm." Ailesinin Bursa'da yaşadığını ve 7 kardeşin en büyüğü olduğunu aktaran Tuncay, "Ailemde görme engeli olan sadece benim, bu da göz tansiyonu kaynaklı oldu. Kardeşim Muhammet Samet futbola meraklı, Bursa'da altyapıda oynuyor. Ailede bizden başka sporla ilgilenen yok" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.