1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Çok tartışılan 'konutla Türk vatandaşlığı' kararı Resmi Gazete'de
Çok tartışılan 'konutla Türk vatandaşlığı' kararı Resmi Gazete'de

Çok tartışılan 'konutla Türk vatandaşlığı' kararı Resmi Gazete'de

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile en az 400 bin dolar döviz tutarında taşınmaz satın alan yabancılar Türk vatandaşlığına hak kazanılabilecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Eski yönetmelikte vatandaşlık alabilmek için alt sınır 250 bin dolardı. Resmi Gazete'de yayımlanan bir diğer karara göre en az 500 bin dolar katkı payı ile emeklilik sistemine katılanlar da Türk vatandaşlığı alabilecek.

Türk vatandaşlığının 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararın, bir ay sonra yürürlüğe gireceği aktarıldı.

500 BİN DOLARLA BES'E KATILANLARA VATANDAŞLIK

Kararla ayrıca, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek. Kararın bugün itibariyle yürürlüğe girdiği belirtildi. Kararların, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 46'ıncı maddesi gereğince verildiği ifade edildi.

Ekran Alıntısı

KABİNE TOPLANTISINDA KARARLAŞTIRILMIŞTI

Geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde, istisnai Türk vatandaşlığı için satın alınması gereken gayrimenkulün değerinin yükseltilmesi görüşülmüştü. Kabine Toplantısı'nda istisnai Türk vatandaşlığına başvuru için satın alınacak gayrimenkulün değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılması kararlaştırılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.