1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Çorumlu minikler Erzurum Valisi amcalarını unutmadı
Çorumlu minikler Erzurum Valisi amcalarını unutmadı

Çorumlu minikler Erzurum Valisi amcalarını unutmadı

Her bir mektubu tek tek okuyup cevaplayan Vali Çiftçi günün birinde tekrar karşılaşıp, eski günleri yâd edeceklerini dile getirerek, “Küçük Çorumlularla gönül bağımızın hala devam ettiği ve kopmadığı doğrudur” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’ye Çorum Valisi olarak görev yaptığı sırada tanıştığı ve gönüllerine dokunduğu öğrencilerden duygulandıran mektuplar geldi. Her bir bir mektubu özenle okuyup cevaplandıran Vali Mustafa Çiftçi, miniklerden gelen mektupları sosyal medya hesabından paylaştı. Vali Çiftçi, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Küçük Çorumluların belki de ilk defa yazdığı saf, temiz, çocuksu hislerini dile getirdiği mektuplarını okudum. Her birini ayrı ayrı cevapladım. Umuyorum ki günün birinde onlarla tekrar karşılaşacağız ve eski günleri yâd edeceğiz. Küçük Çorumlularla gönül bağımızın hala devam ettiği ve kopmadığı doğrudur.”

Aradan geçen yıllara rağmen Vali Çiftçi’yi unutmayan öğrenciler mektuplarında özlemlerini belirterek, kendisini tekrar Çorum’da görmek istediklerini dile getirdiler. Öğrencilerden minik Mert ise Vali Çiftçi’ye verdiği başarı sözünü tuttuğunu ifade ederek, sık sık kendisine mektup yazacağını belirtti.

“Sen de bana mektup yazar mısın?”

Okuma yazma öğrendiğini Vali Çiftçi’ye anlatan Aysun ise ilk mektubunu kendisine yazdığını dile getirerek, “Ben şimdi 1. Sınıfa gidiyorum artık okuma yazma öğrendim. Seni çok seviyorum Vali amcam. Sen de bana mektup yazar mısın?” dedi.

Kendisine bisiklet hediye eden Vali Mustafa Çiftçi’yi unutmayan minik Emin ise mektubunda “Sizinle tekrar bir araya gelmeyi çok isterim. Keşke gitmeseydiniz. Sizi çok özledim. Ellerinizden öperim sevgili Vali Amcacığım.” ifadelerine yer verdi.

“Küçük yaşta bize baba oldun”

Yazdıkları mektuplarda sık sık geçirdikleri güzel günlerden bahseden çocuklar, Vali Çiftçi’ye özlemlerini her fırsatta dile getirdiler. Onlardan biri olan Gülse de özlemini “Vali Amcacım gidişine çok üzüldüm, keşke gitmeseydin. Bizi yalnız bırakmasaydın. Bize ayırdığın vakitler için çok teşekkür ederim. Küçük yaşta bize baba oldun, bizi mutlu ettin. Hayalimizdeki şeyleri gerçekleştirdin. Bize verdiğin tüm emekler için teşekkür ederim Seni seviyorum vali amca.” diyerek dile getirdi.

 

 

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.