1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Erzurum'a yapacağını açıkladı
Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Erzurum'a yapacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Erzurum'a yapacağını açıkladı

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu Babala TV Youtube kanalının Mevzular Açık Mikrofon programı yayınlandı. Kılıçdaroğlu, programda Erzurum'u gündeme getirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Oğuzhan Uğur'un sunduğu ‘Mevzular Açık Mikrofon’ programının 15’inci bölüm yayınlandı.

 

4 saat 11 dakika süren programda katılımcıların sorularını cevaplandıran Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomiyle ilgili konuşmasında Erzurum’a hayvancılıkla ilgili ürünleri geliştiren ve büyüten bir sanayi kuracağını vadetti.

 

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu.

 

 

“Türkiye bu bölgenin en güçlü ve dominant ülkesi olmak zorundadır. Bakın bizim bir hayalimiz var Allah nasip ederse göreceksiniz. Bütün Akdeniz havzasının en güçlü ve en dinamik ülkesi haline getireceğiz Türkiye’yi. Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar olan havzayı katma değeri yüksek  ürün üreten bir bölge haline getireceğiz. Olağanüstü bir bölge olacak. Erzurum’a ayrı bir şey yapacağız. Hayvan ve hayvancılıkla ilgili ürünleri geliştiren ve büyüten bir sanayi orada inşa edeceğiz.

 

Bakın size bir şey ifade edeyim. Ortadoğu ve Kafkasların yıllık et ihtiyacı 25 milyar dolar. 500 milyon dolar bile alamıyoruz. Erzurum’un yaylaları niye böyle oldu, neden böyle oldu? Bütün bunların hepsini, ekonomiyi gizliyoruz hep ekonomide olan şeyleri başka yerlere taşıyoruz. Bakın Türkiye fakirleşmeye başladı.” Haber: Erdem ARDAHAN  / www.erzurumajans.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.