1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vatandaşlarımızı davet ediyoruz' diyerek duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vatandaşlarımızı davet ediyoruz' diyerek duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vatandaşlarımızı davet ediyoruz' diyerek duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Kur Korumalı TL mevduatının yoğun ilgi gördüğünü belirterek şimdiye kadar katılımın 163 milyar lirayı geçtiğini ifade eden Erdoğan, 'Ülkemizi çift paralı ülke olmaktan çıkaracağız, vatandaşlarımızı ve kurumlarımızı Türk lirasına geçmeye davet ediyoruz' dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de 16.35'te başlayan Kabine Toplantısı sona erdi. 2 saat 45 dakika süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Kur Korumalı TL mevduata ilginin arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz ve elektrik zamlarıyla ilgili de konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL BAMBAŞKA BİR FOTOĞRAFLA MİLLETİMİZİN HUZURUNA ÇIKACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları şu şekilde:

"Önümüzdeki yıl bu zamanlar bambaşka bir Türkiye fotoğrafıyla milletimizin huzuruna çıkacağız.

Perşembe günü Avrupa Birliği temsilcileri ile bir araya gelerek tıkanan yollar ve çözüm yollarını paylaştık. Cuma günü ilk milli istihbarat gemimiz Ufuk'un hizmete girmesi ile kararlılığımızı ortaya koyduk.

Arnavutluk ziyareti sırasında 7 alanda anlaşmalar imzaladık.

Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak, çözüm üretmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Siyasetinden ekonomisine kadar küçük iç sarsıntılar ve iç çatışmalarla yerle yeksan olan Türkiye fotoğrafları rafa kalkmıştır.

2

"KUR KORUMALI TÜRK LİRASI MEVDUATINA KATILIM 163 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI"

Belli kesimlerin oluşturduğu suni panik etkisiyle döviz kurunun etkisiyle bazı şeylere şahit olduk. Dengesizlik hali devam ettikçe tedbir paketiyle panik havasını dağıttık. Her şey bitip kur yeniden dengeye oturduğu zaman görüldü ki ortaya sert çıkışı gerektirecek bir neden yok. Kur korumalı Türk Lirası mevduatına ciddi ilgi var. Korumalı mevduata katılım 163 milyar liraya ulaştı.

"VATANDAŞLARIMIZI DÖVİZDEN KENDİ PARAMIZA GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ"

Yastık altındaki altınları ekomiye kazandırma çabalarımız sürüyor. Finansal istikar ve güveni temin için sermaye artırımını teşfvik ettiğimiz bankaların kredi tahsisi ve izlemesini uluslararası sistemlerle yapabilmelerini sağlayacak bir alt yapı kurduk. Bankaların, darphanenin ve altın rafinerilerinin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşlarımızın altınlarını sisteme sokmalarını temin edeceğiz. Vatandaşlarımızı, kurumlarımızı dövizden kendi paramıza geçmeye davet ediyoruz.

1

DOĞAL GAZ VE ELEKTRİK ZAMMI AÇIKLAMASI

Yılbaşından itibaren doğal gaz, elektrikte fiyat artışı mümkün olabilecek en alt seviyede yapıldı. Devlet bu konuda fedakarlığını sürdürüyor.

Aşı geliştirme ve üretme konusundaki çalışmalarda Türkiye dünyanın önde gelen merkezlerinden biri haline gelecek. Bu son dalganın koronavirüsü geriletmesini umuyoruz.

1

"MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN"

Yeni varyantta maske kullanımının etkin sonuçları verdiği bilinmekte. Salgınla birlikte odak değiştiren sağlık sistemimizi vatandaşlarımıza daha etkin hizmet şekilde geliştirmeye yöneleceğiz.

Vatandaşlarımızdan gelen serzenişleri biliyoruz. Milletimiz müsterih olsun. Bugün de yarın da ülkemiz insanlarının çözülmedik sorunlarını bırakmayacağız.

AFGANİSTAN'A İYİLİK TRENİ

Afganistan'da yaşanan sıkıntılara bigane kalmıyoruz. AFAD koordinasyonunda 10 sivil toplum kuruluşu desteğiyle 700 ton gıda, giyim, sağlık ürünleri taşıyan bir iyilik treni göndermeye hazırlanıyoruz. İmkanı olan vatandaşlarımızı bu iyilik trenine yardım göndermelerini istiyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.