1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEOG ve üniversite sınavı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEOG ve üniversite sınavı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEOG ve üniversite sınavı açıklaması

TEOG sınavının kaldırılması hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni sistemle ilgili çalışmaların olduğunu kaydetti.

A+A-

Erzurum Güncel- Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik  Kurulunun (MGK) gündeminde Kuzey Irak yönetimine yönelik yaptırımların olup  olmayacağına ilişkin, "Bakanlar Kurulu da şüphesiz ki hem bunu değerlendirecek  hem de kendi kanaatleriyle ne gibi yaptırımlar yapabiliriz veya yaparız ama  bunlar tabii sıradan olmayacak. Biz bu kararlılığımızı ortaya koyacağız çünkü biz 

Kuzey Irak yerel yönetimini bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık." dedi. 

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri  sonrası konakladığı otele gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını  yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile dün yaptığı görüşme  hatırlatılan Erdoğan, "NATO Genel Sekreteri ile yaptığımız görüşme, Sayın  Stoltenberg'in daha önce yaptığı açıklamanın aynısıdır. Her ülke kendi iç  düzenlemelerinde serbesttir, bu noktadaki kararını serbestçe verir. Bu şekilde de  bu görüşmemizi yaptık. Bunun dışında da ayrıca herhangi bir bilgi alışverişiyle  alakalı da Genelkurmay, Brüksel'e ayrıca bir ekip gönderip onları ayrıca  bilgilendirecekler." yanıtını verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, BM 72. Genel Kurulunda, heyet başkanları  onuruna verilen yemekte ABD Başkanı Donald Trump ile bir süre sohbet ettiği  anımsatılarak, ABD Kongresinin korumalara silah satışı yapılmasıyla ilgili yasayı  geri çekme kararı konusunun görüşülüp görüşülmediği soruldu. Bunun üzerine  Erdoğan, "Yemek masasında o kadar etraflı bir görüşme imkanımız yok. Sadece  perşembe günü kendisiyle ikili belki kısmen de heyetler arası ama ağırlıklı ikili  olur, bir görüşmemiz olacak. O görüşmeden sonra karşılıklı olarak açıklamamızı  yaparız." ifadelerini kullandı.

 

BM'de Myanmar konusunda bir farkındalık görüp görmediğine ilişkin  soruyu da yanıtlayan Erdoğan, genel görüşmelere yoğun katılım olduğunu dile  getirdi.

 

Başta kendisi olmak üzere sunumlarını yaptıklarını aktaran Erdoğan,  sonunda da bir deklarasyonun yayımlandığını ve bunun hayata geçirilmesi  temennisinde bulundu.

 

"MGK olarak hükümete, biz kararımızı teklif edeceğiz" 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilerleyen günlerde toplanacak Milli Güvenlik  Kurulunda (MGK), Kuzey Irak yönetimine yönelik yaptırımlar olup olmayacağı  yönündeki soruya ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

 

"Bunları MGK toplantısından önce açıklama durumuna girersek bu ciddi  bir yanlış olur çünkü MGK toplantısında malum gerek hükümetin gerek silahlı  kuvvetlerimizin temsilcileri var. Hepsi orada bu konuyla ilgili düşüncelerini  açıklayacaklar. Bunun neticesinde de MGK olarak hükümete, biz kararımızı teklif  edeceğiz. Daha sonra daBakanlar Kurulunda bu görüşmeler yapılmak suretiyle,  Bakanlar Kurulu da şüphesiz ki hem bunu değerlendirecek hem de kendi  kanaatleriyle ne gibi yaptırımlar yapabiliriz veya yaparız ama bunlar tabii  sıradan olmayacak. Biz bu kararlılığımızı ortaya koyacağız çünkü biz Kuzey Irak  yerel yönetimini bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık. Her zaman yanında olduk, her  türlü desteği verdik. Bu kadar desteği veren, kendilerini sıradan değil candan  sayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni adeta yok farz etmek olarak görüyoruz bu  yaklaşımı. Bundan dolayı da biz son, nihai bu konudaki düşüncelerimizi Bakanlar  Kurulu kararıyla, Milli Güvenlik Kurulu kararıyla açıklayacağız. Bunu  görmelerinde fayda var diye düşünüyorum."

 

TEOG ve üniversiteye giriş sınavları

 

Erdoğan, bir soru üzerine Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG)  sistemine değindi.

 

Kendisinin düşüncesini açıkladığını, Başbakan Binali Yıldırım ile de  bu konuyu konuştuğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Bu konuyla ilgili olarak bir defa çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar  olarak görmek istemiyoruz. Bu imtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini,  tükenmesini görmek istemiyoruz. Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini  hükümetimiz, Milli EğitimBakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık  aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar. Gerek  ortaöğretimde gerek lisede artık canla başla kendi performanslarını ortaya  koyacaklar. Ona yoğunlaşarak üniversiteye de gidecekler."

Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı  da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor."  değerlendirmesini yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.