1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday açıklamasını bakanlar ekrandan öğrendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday açıklamasını bakanlar ekrandan öğrendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday açıklamasını bakanlar ekrandan öğrendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yardımcısı Fuat Oktay ile bütün bakanların milletvekili adayı yapılacağnı açıklaması AK Parti'de sürpriz olarak değerlendirildi. Bakanların çoğunluğu aday yapılacaklarını televizyondan öğrendi.

A+A-

Erzurum Güncel- 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için AK Parti’de, çok sayıda ‘siyasi hamlelerin’ görüleceği bir milletvekili listesi hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda ilk adımı, kabine üyelerinin tamamını sahaya süreceğini açıklayarak attı. Aday adaylarına yönelik eleme süreci de önümüzdeki hafta başlatılıyor. Temayül ve mülakatlardan sonra Cumhurbaşkanı’nın başkanlığındaki üst komisyonda aday adayları tek tek analiz edilecek. Başvurularda gösterilen referansların görüşü alınacak.

TECRÜBE VE GENÇLİK

AK Parti bütün stratejisini de hem Meclis çoğunluğunu elde etmek hem de cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmak üzerine oluşturdu. Bunun için başta milletvekilleri listeleri olmak üzere, 81 şehir için ayrı denklem kuruluyor. ‘Tecrübe ve gençlik’ unsurlarının buluşacağı milletvekili aday listelerinde oy potansiyeli olan isimler liste başlarında yer alacak. Bakanların tamamı da liste başından aday gösterilecek. İstanbul’da her bölgede bir bakanın aday gösterilmesi beklenirken, oy oranları açısından kritik olan şehirlerde de yine AK Parti’nin önemli isimleri listenin ilk sıralarında olacak. AK Parti kaynakları bakanların olmadığı şehirlerde ‘listenin ilk sıralarının illeri sürükleyecek ve kamuoyunda karşılığı olan isimlere’ ayrılacağını kaydetti. Bakanların aday gösterilecekleri seçim bölgelerinde ise il dengelerinin gözetileceği, bu doğrultuda Kürt kökenli olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Güneydoğu şehirlerinden birinden aday gösterilebileceği belirtiliyor.

ERDOĞAN BİZZAT GÖRÜŞTÜ

Adaylık başvurusu yapmayan AK Parti’nin ağır topları da sahada olacak. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olmak istemeyen mevcut milletvekillerine seçimlerde birlikte çalışmak istediğini aktardı. Ayrıca uzun süredir Cumhurbaşkanı ile birlikte yol yürüyen ancak bu dönem aday olmayı düşünmeyen yakın kurmaylara da seçimden sonra yeni hükûmet oluşumunda görev verileceği belirtiliyor. Erdoğan’ın, adaylık başvurusu yapmayan bazı isimlerle görüştüğü ve seçim sonrasını işaret ettiği öğrenildi.

Öte yandan; bugüne kadar AK Parti kulislerinde aday gösterilecek bakan sayısının beşi geçmeyeceği konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra bütün bakanların milletvekilli adayı yapılacağının açıklanması AK Parti’de de sürpriz olarak değerlendirildi. Hatta, bakanların neredeyse tamamının ‘aday yapılacaklarından’ haberi bile yoktu. Bakanların, aday olacaklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın televizyondaki açıklamasından öğrendikleri belirtildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.