1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Cumhurbaşkanı'nın oğlu ezip kaçmıştı! Motokuryenin eşi ifade verdi
Cumhurbaşkanı'nın oğlu ezip kaçmıştı! Motokuryenin eşi ifade verdi

Cumhurbaşkanı'nın oğlu ezip kaçmıştı! Motokuryenin eşi ifade verdi

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud’in aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. Ayrıntılara Cumhuriyet ulaştı.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul’da 30 Kasım’da Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh'in kullandığı resmi plakalı otomobil, motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarptı. Kazada ağır yaralanan Göçer kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan Sheikh ise polis tutanağında ‘Motokurye hatalı gösterildiği’ için karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Konuya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda ise Somali cumhurbaşkanının oğlu Mahmut, ‘asli kusurlu’ bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mahmut hakkında yakalama kararı verse de şüphelinin 2 Aralık’ta yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. 

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken Cumhuriyet, geçtiğimiz günlerde Motokurye Göçer’in eşiyle konuşmuş ve söz konusu olayla ilgili çarpıcı bir detayı ortaya çıkarmıştı. Öznur Göçer, polislerin konuyu intihar olarak ifade ettiğini söylemiş ve konuyla ilgili  “Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı göstermeseydi belki de eşimin intihar ettiğini söyleyip olayı kapatacaklardı” demişti. Öznur Göçer ‘intihar’ iddialarına ilişkin bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. 

 

"İNTİHAR ETTİĞİNİ SÖYLEYEN POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİYİM"

Cumhuriyet, Öznur’un ifade tutanağına ulaştı. Söz konusu tutanakta şu ifadeler yer aldı:

“Bu intihar söylemlerini hastane önüne gelen iki polis memuru, orada bulunan eşimin motokurye arkadaşlarına söylemiş. Bu polis memurları olay yerinde de bulunan polis memurlarıymış. Ben bunları olayın en başından beri olay yerinde olan, Yunus Emre’nin arkadaşlarından duydum. Benim eşimin intihar etme gibi bir durumu söz konusu değildir. Çocuğumun özel durumundan dolayı kendisi çabalayan bir insandır. Bu sebeple eşimi kusurlu gösteren ve eşimin intihar ettiğine dair söylemlerde bulunan ve ihmali olan tüm polis memurlarından şikayetçiyim.” 

SAVCIDAN DA ŞİKAYETÇİ OLDULAR!

Şüphelinin ifadesinin mevcutlu alınmaması ve hakkında herhangi bir adli kontrol hükmü uygulanmadan serbest bırakılmasına ilişkin nöbetçi savcıdan da şikayetçi olduklarını dile getiren Öznur Göçer, “Ayrıca konsolosluk aracının kullanımına tahsisinden sorumlu bu kişilerin araştırılmasını talep ediyorum. Bu kişilerden de şikayetçiyim” dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da 30 Kasım’da Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu Hassan Şeyh Mahmut’un kullandığı otomobil, motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarptı. 

Kazada ağır yaralanan Göçer kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan Mahmut ise iddiaya göre polis tutanağında “Motokurye hatalı gösterildiği” için karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

Konuya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Somali cumhurbaşkanının oğlu Mahmut, ‘asli kusurlu’ bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mahmut hakkında yakalama kararı verse de şüphelinin 2 Aralık’ta yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.