1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Cüneyt Özdemir'den ses getiren emekli maaşı çıkışı
Cüneyt Özdemir'den ses getiren emekli maaşı çıkışı

Cüneyt Özdemir'den ses getiren emekli maaşı çıkışı

Cüneyt Özdemir'den ses getiren emekli maaşı çıkışı: 'Bu dediğimi unutmayın' dedi rakam vererek tepki gösterdi: Atıyor, sallıyor

A+A-

Erzurum Güncel- Emekli maaşları gündem olmaya devam ediyor. 2024 yılının emekli maaşlarının belli olmasından bu yana kimi emekliler ek zam istiyor kimi seyyanen zam istiyor. Konu geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemindeydi. Sadece hükümet değil yerel seçim vaatleri arasında da emekli vaatleri dikkat çekiyor. Gazeteci Cüneyt Özdemir'de emekli maaşlarına değinerek, "Kim çıkıp ona 10.000 lira vereceğim buna 5.000 lira vereceğim derse gerçekçi değil, atıyor" dedi.

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması bazı ekonomik dengeleri değiştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da buna değinerek geçen hafta yaptığı konuşmada emeklilerden biraz zaman istedi. Cumhur İttifakı üyesi MHP lideri Bahçeli emekli maaşlarının düşüklüğüne dikkat çekmişti. Son olarak yılda iki kere verilen emekliye bayram ikramiyesi de 2 bin liradan 3 bin liraya çıkmıştı. Ancak bu artış emeklilerin beklentilerini karşılamamıştı

 

Youtube'dan yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir'de emekli maaşları konusuna değindi. Bazı vaatlere tepki gösteren Özdemir, "Bunu kim diyorsa atıyor, sallıyor" dedi.

 

Özdemir'in açıklamaları şu şekilde;

Emekliler AK Parti motorunun en önemli işlevini görüyorlardı bir anlamda, benzini gibiydiler. Ama şu anda emekliler yokluğa, hiçliğe terk edilmiş durumdalar ve de Erdoğan haklı. Şu andaki bütçeyi ne yaparsanız yapın emeklilere verseniz, Türkiye'yi durdursan emekliye verseniz yine yetmiyor.

"BİLİN Kİ SALLIYOR"

"BİLİN Kİ SALLIYOR"

Şu anda popülist bir politikayla birisi çıkıp ben işte ona 10.000 lira vereceğim buna 5.000 lira vereceğim derse gerçekçi değil, atıyor. Eğer bir tane siyasetçiyi duyarsanız ki 'ben gideceğim emeklilere işte 10'ar bin lira vereceğim 20 bin lira vereceğim' derse bilin ki sallıyor.

"BU DEDİĞİMİ UNUTMAYIN"

"BU DEDİĞİMİ UNUTMAYIN"

Kendi cebinden sallamıyor. Tamamen ortaya karışık sallıyor. Bu dediğimi unutmayın. Bugüne kadar gelinen noktada emekliler hep böyle 'biraz para verelim susturalım oyunu alalım'dı. 'Emekliye müjde' diye bu hükümeti destekleyen gazetelerde bir dönem adını vermeyeyim, bir gazete her gün manşetin üzerinde emekliye müjde haberi verdi. Her gün her gün emekliye müjde... Açıyorsun haberini saçma sapan bir şey bir şey de yok yani haberde. Her gün emekliye ne müjde verebilirsin. Ama o haber yıllarca her gün vardı. Hala var mıdır bilmiyorum? Gazete var mı ondan da haberdar değilim.

"SLOGAN ATMAK YERİNE..."

Niye çünkü çok iyi bir damarı yakaladıklarını biliyorlardı. Ya bir politikacı çıkar kürsüye çıkıp slogan atmak ya da milliyetçi barometresi yaratmak yerine 'biz emeklilerin sorunlarının farkındayız çözmek kolay değil ama biz çözeceğiz hemen çözemeyeceğiz ama planımız var 3 yıla yaydık, bilmem ne şeklinde çözeceğiz' derse doğru söylüyordur. Ama birisi derse ki biz emekliye burdadan para vereceğiz bilmem ne uyduruyor.

"ERDOĞAN'IN ÇİZDİĞİ TABLO GERÇEKÇİ"

Kendisinin parasını değil senin benim paramı bir şekilde yalan söyleyerek vereceğini söylüyor. Çünkü Erdoğan'ın çizdiği tablo gerçekçi bir tablo. Geçen gün Hüseyin Baş şahane bir konuşma yapmış diyor ki 'emekliye parayı vermeyen de o size bilmem ne kadar veriyorum deyip oyunu falan da o'. S

 

öylediklerine kanmayın yaptıklarına bakın diyor Hüseyin Baş haklı yani.

 

Bizdeki siyaset söylenen üzerinden gidiyor. O yüzden bu kadar saçma sapan vaatleri görüyorsunuz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.