1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dadaş çocukların Mavi beyaz düşleri
Dadaş çocukların Mavi beyaz düşleri

Dadaş çocukların Mavi beyaz düşleri

Oynadıkları takımların forma rengi farklı ama onların ortak hayali mavi-beyaz renkli çift başlı kartal armalı forma

A+A-

Erzurum Güncel- Oynadıkları takımların forma rengi farklı ama onların ortak hayali mavi-beyaz renkli çift başlı kartal armalı forma

Erzurumspor’un transfer tahtası kapalı. Kulübü yönetmeye talipli bir babayiğit henüz ortaya çıkmadı. Ama bugünlerde onlarca çocuk 3 Temmuz Stadı’nda Erzurumspor’da forma giymenin hayali ile top koşturuyor. Şenlik havasında geçen maçlarda futbolseverler ve aileler bir an olsun geleceğin yıldızlarından gözünü alamıyor. U13-U12 ve U11 maçları nefesleri kesiyor.

Yorum/Nurullah PALA/PUSULA

Dadaş yürekli minik yiğitler bir gün Erzurumspor’da top koşturmak için top koşturuyor. 3 Temmuz'da heyecan fırtınası eserken, aileler ve futbolseverler minik kramponlardan bir an olsun gözünü alamıyor. Geleceğin yıldızlarının klas hareketleri, enfes golleri ve kalecilerin inanılmaz kurtarışları müsabakaları tam bir şölen havasına sokuyor. Futboldan zevk almak isteyenler minik çocukların coşkulu dünyasına girebilir. Onların futbol şovunu izlemek için hafta sonları 3 Temmuz Stadı onlar için iyi bir vakit geçirme ortamı olabilir.

Çocukların mavi-beyaz dünyası

Erzurumspor’un iki yıla yakın süredir transferi kapalı. Alt yapı oyuncularına bile lisans çıkartamıyor. Erzurumspor’un alt yapı oyuncuları ise farklı kulüplerin çatısı altında top koşturuyor. Forma renkleri farklı olsa da hepsini hedefi ve yönü hep aynı. Yani Mavi-beyaz  forma ve çift başlı kartal armanın hayali ile top koşturuyor geleceğin yıldızları. Tabi ki, çocuklar önce Erzurum’da kendilerini kanıtlamak ardından, büyük kulüplerin yolunu tutmak, oradan Milli takıma yükselmek ve bir gün Avrupa’da top koşturmak. Çocukların Mavi-beyaz dünyasına girince hedeflerini, hayallerini görebiliyorsunuz.

U11 yaş ligi en renkli lig

Erzurum U11 Yaş Ligi alt yaş gruplarındaki en renkli lig… Daha bıyıkları terlememiş minik yürekler inanılmaz hırs ve heyecanla top koşturuyorlar sahada…Kaybetmemek için inanılmaz mücadele veriyorlar. Buna rağmen kaybeden takım kazanan takımı alkışlıyor. Dostça ayrılıyorlar sahadan. Onları izleyen sporseverler ve aileler, “Sanki büyümüş de küçülmüşler” yorumlarını yapmaktan alamıyorlar. U11 yaş liginde İl Özel İdarespor,  Erzurum 1968 Spor, Palandökenspor, Yıldızkentspor, Harbişspor, Yolspor, Erzurum Şehirspor, Palandöken Belediyespor, Olimipik Adımlar Spor şampiyonluk mücadelesi veriyor. Minik kramponların kıran kırana geçen mücadelesi alkış alıyor.

U12 ve U13  yaş liginde kıyasıya mücadele

U12 ve U13 Yaş Yerel Ligde de heyecan fırtınası devam ediyor. U12 Yaş Ligini Erzurum 1968 Spor, Yolspor, Erzurum Spor Lisesi Spor Kulübü, Harbişspor, Olimpik Adımlar Spor, Yıldızkentspor, Palandöken Belediyespor, Demirspor, Yakutiye Belediyespor, Genç Ordu Spor ve Palandökenspor oluşturuyor. U13 Yaş Liginde de bugünlerde şampiyonluk yarışı kızışmış durumda.

Formalar farklı hedefler ortak

Erzurumspor’un yaşadığı transfer yasağı nedeniyle onlarca çocuğun lisansı farklı kulüplerden çıkarılarak futbol oynamaları sağlandı. Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal ve Alt Yapı İdari Koordinatörü Yasin Deniz’in gayretleri sonucu onlarca çocuğun lisansı İl Özel İdarespor, Palandöken Belediyespor ve  Spor Lisesi Spor Kulübü’nden çıkarıldı. Çocuklar bu yöntemle futboldan mahrum bırakılmadı. Minik yürekler yaptıkları açıklamalarda “Bugün forma renklerimiz farklı ama biz Erzurumsporluyuz. Bir gün Mavi-beyaz forma ve çift başlı kartal armasıyla sahaya çıkarak Erzurumspor’a  Profesyonel futbolcu olarak hizmet etmek istiyoruz” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.