1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. DAP Erzurum'da projeleriyle zirvede
DAP Erzurum'da projeleriyle zirvede

DAP Erzurum'da projeleriyle zirvede

DAP şimdiye kadar verilen destekleri değerlendirildi. Geçen 10 yıl içinde bin 925 proje gerçekleştirdiklerini belirten DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, bu projelerin 223 adedinin Erzurum’da hayata geçirdiklerini anlattı.

A+A-

Erzurum Güncel- DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, düzenlediği basın toplantısıyla 2023 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Önümüzdeki yıl hedeflerini de aktaran Demirdöğen, belirlenen 99 proje için toplam 340 milyon TL bütçe oluşturulduğunu açıkladı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı,  2013-2023 yılları arasında 15 ilde, toplamda bin 925 projeye destek verdi.  Erzurum, 223 projeyle ilk sırada yer alırken 202 proje Malatya’da, 200 proje Bingöl’de, 168 proje Elazığ’da, 150 proje Van’da, 147 proje Bitlis ve Erzincan’da, 105 proje Tunceli’de, 100 proje Hakkari’de, 87 proje Muş’ta, 86 proje Ardahan ve Sivas’ta, 76 proje Kars’ta, 75 proje Ağrı’da, 73 proje Iğdır’da gerçekleştirildi.  

Bölgenin kalkınması yönünde hazırlanan projelere destek verdiklerini belirten DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, “ destek verdiğimiz projeler için 10 yılda 6 milyar 144 milyon 411 TL harcama yaptık ”  dedi.

“2024 yılında 99 bütçeye destek vereceğiz”

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2024 yılı bütçesinin onaylandığını ifade eden Demirdöğen, “Belirlenen 99 proje için toplam 340 milyon TL bütçe oluşturuldu. Elbette günün şartları içinde bu rakam artacaktır. Biz DAP olarak uzun vadede bölgedeki hayvancılık noktasında daha fazla destek ve çalışma yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Gençler üzerinde yoğunlaşacağız”

Projeleri gençler üzerinde yoğunlaştırdıkları ifade eden Demirdöğen, “Gençlerimizin beklentilerini belirli bir seviyeye indirip kapasitelerini de belli bir seviyeye çıkararak, bunları dengelememiz gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda da mademki teknoloji çağında yaşıyoruz. Tarımda teknolojiyi destekleyerek, gençleri de bu alana çekebiliriz diye düşündük. Desteklerimizin büyük bir kısmını biz teknolojik alanlara vermeye başladık. Özellikle tarım makinalarında bu sene itibarıyla droneları da kullanmaya başladık. Dronela ilaçlama başarılı olursa gübre gibi çeşitli alanlara da droneları yaymaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Melek Ahıskalı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.