1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Davutoğlu'ndan Erzurum Açıklaması
Davutoğlu'ndan Erzurum Açıklaması

Davutoğlu'ndan Erzurum Açıklaması

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İstanbul'daki Erzurum Tanıtım Günleri'ne katılımının engellenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İstanbul'daki Erzurum Tanıtım Günleri'ne katılımının engellenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Yayınladığı videoyla iktidara seslenen Davutoğlu, "Seçim ortamı yaklaştıkça bu provokasyonlar artabilir. Camilerimizi ve şehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartışma konusu yapmayın" ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından düzenlenen 'Erzurum Tanıtım Günleri'ne katılmak istedi. Ancak hiç beklemediği bir durumla karşılaşan Davutoğlu, alana alınmadı.

Davutoğlu, Erzurum Tanıtım Günleri'ne katılımının engellenmesiyle ilgili ise şu açıklamayı yaptı: "Erzurum derneklerinin daveti üzerine kendilerine katılacağımı bildirdiğim bir faaliyet vardı bugün. Katılmak üzere yola çıktığımda bir mesaj aldım. Erzurum dernekleri, validen ve belediye başkanından gelen baskılar dolayısıyla arkadaşlarımızdan benim katılmamamı ve bir müddet sonra tekrar gelebileceğimi ifade etmelerinden derin hüzün duydum.

Ben oraya Erzurumlu kardeşlerimle Dadaşlarla buluşmaya geliyordum. Vali ve belediye başkanına Erzurum'a hizmet ettikleri sürece, her zaman da muhabbetle karşılarım. Ama onlar daha önce başbakanım diye hitap ettikleri bir devlet adamını, 'Eğer o gelirse, biz gelmeyiz' diyerek Erzurum derneklerine baskı uygulamaya çalıştılar. Buradan o valiye, belediye başkanına, onların arkasındaki siyasi iktidara sesleniyorum. Bütün şehirlerimiz hepimizindir. Erzurum Kongresi, nasıl milletimize aitse Erzurum da milletimize aittir. Ne bir bürokrata, ne bir siyasiye, ne bir iktidara aittir. Biz Erzurum'u aşkla sevmeye devam edeceğiz.

İktidarda olanlar ne yaparlarsa yapsınlar, Erzurum bizim tarihimizin bel kemiği, Anadolu'nun kalesidir. Ben Konyalı olduğum kadar Erzurumluyum, Konyalı olduğum kadar Amasyalıyım. Buradan iktidar sahiplerine net bir mesaj vermek istiyorum. Seçim ortamı yaklaştıkça, bu provokasyonlar artabilir. Camilerimizi ve şehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartışma konusu yapmayın. Bizi yıldırmak istiyor olabilirsiniz. Bizi tanırsınız. Biz 28 Şubat'tan yılmamışız, 15 Temmuz'dan yılmamışız. Biz baskılardan yılmamışız, hiçbir şeyden yılmayacağımızı bilirsiniz.

Bundan sonra her gittiğim şehirde, o şehrin en büyük camisinde cuma namazı kılamaya devam edeceğim. Aşkla sevdiğim bütün şehirlerin, davet edilmem halinde tanıtımlarına da gideceğim. Şehirlerimiz hepimizin, camilerimiz ise sadece Allah'ın evi olarak bütün müminlerindir.

Amasyalı ve Erzurumlu hemşehrilerime de sesleniyorum. Bu olaylardan çok üzüldüğünüzü biliyorum. Ama üzülmeyin. Sizin, bizi ne kadar muhabbetle sevdiğinizi ve bizim Amasya ve Erzurum'a ne kadar aşık olduğumuzu siz de biz de çok iyi biliyoruz. Bu günler geçer. Bu iktidar sahipleri, tekellerine aldıkları güç ile şehirlerimizi, camilerimizi bölmeye kalkışabilir. Ama biz birleştireceğiz. Kızmayacağız, öfkelenmeyeceğiz. Güzel sözle hitap etmeye devam edeceğiz. Bu iki üzücü olaydan gerekli dersin alınacağını ve benzer provokasyonların, engellemelerin yapılmayacağını ümit ediyorum. Ama yapmaya devam ederlerse, bilsinler ki biz her camiye, her şehre gitmeye devam edecek, her vatandaşımızın gönlünde yerimizi almaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Erzurum valisinin ve büyükşehir belediye başkanının bu nezaketsiz tutumu karşısında, Erzurum'un onurunu ve devlet adamı ahlakını onlara hatırlatan değerli İl Başkanımız İsa Mesih Şahin'e, Gelecek gönüllülerine, orada bulunan Erzurumlu hemşehrilerimize ve konuşmasında Erzurumlar adına bizden özür dileyen çok değerli dostum Erzurum Milletvekilimiz Sayın Naci Cinisli'ye teşekkür ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum