1. HABERLER

  2. GENEL

  3. DEAŞ'ın iki numarası Cumeyli öldürüldü iddiası
DEAŞ'ın iki numarası Cumeyli öldürüldü iddiası

DEAŞ'ın iki numarası Cumeyli öldürüldü iddiası

Irak devlet televizyonu, DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin yardımcısı ve terör örgütünün iki numaralı ismi olarak bilinen İyad el Cumeyli'nin öldürüldüğünü öne sürdü.

A+A-

Erzurum Güncel- Reuters'in flaş gelişme olarak duyurduğu haber Irak devlet televizyonunda yayınlandı. Haber askeri istihbarat kaynaklarına dayandırıldı.

AA'nın Irak devlet televizyonuna dayandırdığı habere göre Irak Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Askeri İstihbarat Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda Enbar iline bağlı El-Kaim ilçesinde yer alan ve DEAŞ yöneticilerinin bulunduğu karargahı vurdu." denildi. 

Açıklamada, "Saldırı sonucu Ebu Bekir el-Bağdadi'nin ardından örgütün ikinci adam olan ve sözde 'Savaş Bakanı' görevini yürüten Hamid el-Cumeyli adlı kişi öldürüldü. Saldırıda öldürülenler arasında Kaim ilçesi askeri sorumlusu Turki ed-Deylemi ile ilçenin idari sorumlusu Salim el-Acemi de bulunuyor." ifadelerine yer verildi. 

Önceki haftalarda örgütün lideri Bağdadi'nin Musul merkezinden kaçtığı ve kırsaldaki köylerde saklandığı iddia edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.