1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DEM Parti'den Horasan 'belediye başkan adayı para dağıttı' iddiası
DEM Parti'den Horasan 'belediye başkan adayı para dağıttı' iddiası

DEM Parti'den Horasan 'belediye başkan adayı para dağıttı' iddiası

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, AK Parti'nin Horasan Belediye Başkan adayı Recep Karataş'ın seçmenlere para dağıttığını iddia etti, sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

A+A-

Gazete Güncel- 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Erzurum'un Horasan ilçesiyle ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, AK Parti'nin Horasan Belediye Başkan adayı Recep Karataş'ın seçmenlere para dağıttığını iddia etti.

Para dağıtıldığı iddiasına ilişkin bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Beştaş, şunları yazdı: "İktidarın Horasan Belediye Başkan adayı seçmenlerin iradesine ipotek koyma gayretinde; seçmenlere para dağıtıyor.

Bir de açıklama yapmış, ‘hayır dağıtıyorum’ diye. Bu görüntülerin ‘hayır’ ile alakası olmadığı açık! Herşey ortada! Yetmemiş, market hediye kartları ve gıda dağıtılmış. Üstelik tüm bunlar belediye bütçesinden. ‘Hayır’ yapan belediye bütçesini mi kullanır!

Belediye’den seçim kampanyasına 10 milyonluk kaynak aktarıldığı iddiası var. Bu milyonlar halkındır; AKP’nin ve onun adayının kullanması ise suçtur! Halkın olanı halktan çalıp oy uğruna dağıtmak; iktidarın 22 yıllık politikasının özetidir!

Seçmene para dağıtmak, iradeyi direkt satın alma girişimidir. Bu asla kabul edilemez, bunu ne hukuk kabul eder, ne vicdan! İktidar açıkça seçim kazanmak için her yol mübah diyor.

Fakat bilinsin ki bu soygun düzenin hesabını soracağız. Önce 31 Mart günü gidiş biletlerini kesecek ve tüm bu yolsuzluklardan hesap soracağız."

Gazete Duvar 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.