1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Demirtaş'ın mitingi öncesi olaylar çıktı
Demirtaş'ın mitingi öncesi olaylar çıktı

Demirtaş'ın mitingi öncesi olaylar çıktı

Erzurum'da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın düzenleyeceği miting öncesi olaylar çıktı. Olaylarda bir kişi linç girişimine uğradı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın düzenleyeceği miting öncesi olaylar çıktı. Mitingin yapılacağı İstasyon Meydanına gelen yüzlerce vatandaş polis barikatlarını aşarak miting alanına girmek istedi. Olaylarda bir kişi linç girişimine uğradı. Olayların büyümesi üzerine Jandarma Komando birliği takviye olarak bölgeye sevk edildi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın da katılacağı miting öncesi bir grup vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile mitingin yapılacağı İstasyon Meydanına geldiler. Alan girişinde polis barikatıyla karşılaşan grup ile polis arasında yaşanan gerginlik arbedeye dönüştü. Miting alanına gelen HDP’liler ile mitingin yapılmasına tepki gösteren şahıslar arasında yaşanan arbede de bir kişi linç edilmek istendi. Polis şahsı grubun elinden güçlükle kurtarabildi. Miting alanındaki HDP’li grup ile alan dışındaki grup arasında polis adeta etten duvar örerken yaşanan gerginliği tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.  

AHMET AKBUĞA - DOĞA ALCA - E.MEHMET YILMAZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.