1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Demirtaş'tan Erdoğan'a Mersin mesajı
Demirtaş'tan Erdoğan'a Mersin mesajı

Demirtaş'tan Erdoğan'a Mersin mesajı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Mersin'den Erdoğan'a seslendi: Mesajın ulaştı. Seni halen başkan yaptırmayacağız!

A+A-

Erzurum Güncel- HDP Eş Genel Başkanı Mersin'de partisinin düzenlediği mitingte konuşuyor. Mersin ve Adana'da HDP teşkilatlarına dönük eş zamanlı bombalı saldırıları değerlendiren Selahattin Demirtaş kritik açıklamalar yaptı.

Demirtaş, saldırının çok sayıda can kaybı ile sonuçlanabileceğini söylerken "Allah korudu" dedi. Saldırılardan iktidarın sorumlu olduğunu savunan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çarpıcı bir mesaj verdi. Demirtaş "Bize Adana ve Mersin saldırıları üzerinden mesaj gönderene sesleniyorum. Mesajın ulaştı. Seni halen başkan yaptırmayacağız"dedi. Saldırılar karşısında soğukkanlı davranacaklarını vurgulayan Demirtaş, HDP'lilere yaptığı çağrıda "sokakta bir AKP’li, CHP’li, MHP’li ya da başka partili gördüğünüzde kendisine öfke dolu bir bakış dahi atmayacaksınız. Sevgiyle bakacaksınız. çünkü hiçbiri bizim düşmanımız değil" dedi.

İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları:

ALçAKçA BİR SALDIRI

öncelikle bugün Adana ve Mersin il teşkilatlarımıza yönelik bombalı saldırıyı, alçakça saldırıyı bir kez daha kınadığımı ifade etmek istiyorum. Biz seçim kampanyalarına başlamadan , alanlara çıkmadan bu tür tehlikelere dikkat çekmiştik. Bugüne kadar partimize dönük 66 yerde çirkince saldırılar yapıldı. Ağrı Diyadin'de de bu ülkenin çocuklarını, askerlerini... Her biri bizim kardeşimiz. Arasında Mersinli, Karadenizli, Trakyalı, Ardahanlı, Konyalı var. Her birini ölümü sürdüler. Mümkünse Türkiye'nin her bölgesini cenaze göndermek istediler. Orada amaçladıkları şey büyük bir şiddet ortamı yaratarak HDP'nin çalışmalarını önünü kesmekti. öylesine zaman ve öylesini yerler seçilmiş ki adaylarımızın ve parti üst düzey yöneticilerimizin cenazelerini çıkarmak istediler oradan. 

"BUGüNKü SALDIRILAR KATLİAM GİRİŞİMİYDİ"

Bugünkü saldırılar büyük bir katliam girişimiydi. çünkü her sabah il teşkilatlarımızda seçim koordinasyon toplantıları var. Bütün adaylarımız ve parti üst düzey yöneticilerimiz o saatte o odalarda toplantı yapıyorlar.

"ALLAH KORUDU YOKSA çOK SAYIDA CENAZE..."

Allah korudu diyorum. Allah izin vermeyince olmuyor. Allah korudu ve Adana ve Mersin'den çok sayıda cenaze çıkmadı. Hedefleri buydu. Yani Kürdü Türke, Türkü Kürde düşman etmek.

7 Haziran bu ülkenin son günü değil. 8 haziranda da birbirimizin yüzüne bakacağız. Yapmak istedikleri şey birbirinizden nefret edin.

“öFKE DOLU BİR BAKIŞ DAHİ ATMAYACAKSINIZ”

Bunu boşa çıkarmanın yolu şudur: sokakta bir AKP’li, CHP’li, MHP’li ya da başka partili gördüğünüzde kendisine öfke dolu bir bakış dahi atmayacaksınız. Sevgiyle bakacaksınız.

çünkü hiçbiri bizim düşmanımız değil.

"BARIŞ BENİM CANIMDAN DAHA KIYMETLİ"

öyle yapmak istiyorlar. Bizim en büyük kazanımızı barış olacak. Diyorum ya sandıktan, koltuktan, benim canımdan daha kıymetlidir bu ülkenin barışı

Bunların inadına kardeşiz diyeceksiniz.

"MİTİNG SONRASINDA çOK DİKKATLİ OLUN"

Miting dağılırken çok dikkatli olmanızı istiyorum. Geçtiğiniz yollardaki seçim bürolarına selam verip geçin ki HDP’nin nasıl bir parti olduğunu herkes görsün.

"ALDIK MESAJINI... SENİ HALEN BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ"

Bize bu saldırılar üzerinden mesaj göndermek isteyene de bir şey söylemek istiyorum: Aldık mesajını, ama seni halen başkan yaptırmayacağız…

Hazinenin anahtarı hırsızlarda o yüzden yoksuluz. Bunun bir çözümü var. öncelikle ezilenden yana bir ekonomik sistem kurmalıyız. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almalıyız.

Güç ELDE EDERLERSE üLKEYİ SURİYE BATAKLIĞINA SüRüKLEYECEKLER

Eğer seçimde istedikleri gücü elde ederlerse ülkeyi Suriye bataklığına sürecekler. Bugün ülke Suriye'ye dönmüyorsa HDP'nin barış söylemleri sayesindedir. Bunların kışkırtıcı, savaş dilleriyle 3 günde Suriye'ye dönerdik.

Bunlar Suriye'ye girmeye o kadar meraklı ki. Bakın IŞİD şu anda Irak ve Suriye'de ilerliyor. Mersin, Adana, Hatay, Antep'te yaşayan kardeşlerim bunun daha çok farkında. IŞİD ilerledikçe gözlerini buraya çevirecek.

IŞİD'E TEK LAF SöYLEYEMİYOR

Erdoğan, HDP'yi eleştiriyor. IŞİD'e tek bir laf söyleyemiyor. IŞİD'in işbirlikçileri bize demokrasi, insanlık dersi veremezler. Halkın parasıyla silahları Suriye'de tecavüz ordusuna gönderenler bize ders veremezler.

 7 Haziran günü ülkede düğün var, bayram var! O sandık açılacak sizin iktidarınız bitecek."

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.