1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Deprem bölgesinde 2 ayda 33 bin artçı deprem meydana geldi
Deprem bölgesinde 2 ayda 33 bin artçı deprem meydana geldi

Deprem bölgesinde 2 ayda 33 bin artçı deprem meydana geldi

AFAD, 6 Şubat– 6 Mayıs tarihleri arasında 33 bin 077 depremin meydana geldiğini açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem 11 ilde 13.5 milyon vatandaşı doğrudan etkiledi. Deprem felaketi sonrası çok sayıda artçı depremler yaşanırken İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bu depremlerin sayısı hakkında bilgi verdi.

AFAD, 6 Şubat– 6 Mayıs tarihleri arasında 33 bin 077 depremin meydana geldiğini açıkladı.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat – 6 Mayıs tarihleri arasında 33 bin 77 deprem meydana geldi.

AFAD’ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık (Mw 7.7) ve Elbistan (Mw 7.6) depremlerinden sonra 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında 33 bin 077 deprem meydana gelmiştir. Ülkemiz ve yakın çevresindeki deprem aktivitesi AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından 7 gün 24 saat izlenmektedir.”

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.