1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Deprem felaketinde can kaybı ve yaralı sayısı arttı! 2 ilde çalışmalar bitti
Deprem felaketinde can kaybı ve yaralı sayısı arttı! 2 ilde çalışmalar bitti

Deprem felaketinde can kaybı ve yaralı sayısı arttı! 2 ilde çalışmalar bitti

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da binlerce bina yıkıldı. Can kaybı 14 bin 14'e yaralı sayısı 63 bin 794'e yükseldi.

A+A-

Erzurum Güncel- AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki şiddetli deprem başta Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa olmak üzere birçok kentten hissedildi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

CAN KAYBI SAYISI 14 BİN 14'E YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794 olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Tarihimizin en büyük Deprem felaketinde ilçeleriyle beraber büyük yıkıma uğradı. Dün depremin merkezi Kahramanmaraş, Hatay ve Adana olmak üzere bazı ilçelerle beraber ziyaret gerçekleştirdim.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bin 14'e yükseldi. Yaralı sayımız 63 bin 794. Depremin etkilediği şehirlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Son tespitlere göre yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak hedefimiz konutlarımızı bir yıl içinde inşa etmek. Geçiş sürecinde vatandaşlarımıza 10'ar bin lira yardım yapacağız. Bir taraftan konteyner çalışmalarımız sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.