1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Dere kenarında yüz yüze eğitim
Dere kenarında yüz yüze eğitim

Dere kenarında yüz yüze eğitim

Uzunkavak Köyü İlkokulunda, öğrenciler dersleri dere kenarında yapıyor. Okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, öğrencilere yeni eğitim sezonunda başarılar diledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da pandemi nedeniyle birçok bölgede uzaktan eğitim devam ederken, bir köy okulunda öğretmenler tarafından dere kenarında oluşturulan açık hava sınıfında yüz yüze eğitim veriliyor. Tortum ilçesine bağlı Uzunkavak Köyü İlkokulunda, dersler dere kenarında, ağaçlar altında açık hava sınıfında işleniyor. Okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, öğrencilere yeni eğitim sezonunda başarılar diledi, öğretmenleri de oluşturdukları açık hava sınıfı için tebrik etti. Müdür Kaygusuz, "Çocuklarımız en güvenli yerde; okullarımızdalar ve öğretmenlerimize emanetler" dedi. 

 

 

UZUNKAVAK KÖYÜNDE DERE KENARINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM

 

 

2019'un sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs nedeniyle, tüm dünya alarma  geçmişti. Son olarak Türkiye'de de 11 Mart 2020 tarihinde ilk virüsli vaka görülmesi sonrasında, okullarda eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitime başlanacağını açıkladı. Bu tarihlerden sonra öğrenciler uzaktan eğitim yöntemi olan EBA ile tanıştı. Okullar, 2020-2021 eğitim - öğretim yılına da uzaktan eğitim modeli ile başladı. Yalnızca bir köy hariç! O köy, Erzurumun Tortum ilçesine bağlı Uzunkavak köyü. 20 öğrencinin 2 öğretmen nezaretinde eğitim gördüğü Uzunkavak köyünde, öğretmenler tarafından dere kenarında ve ağaçlar altında oluşturulan açık hava sınıfında yüz yüze eğitim veriliyor. 

 

 

 

 

AÇIK HAVA SINIFI ÇOK BEĞENİLDİ...ÖĞRETMENLERE TEBRİK YAĞIYOR

 

 

Erzurum'un başarılı  Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, köy okullarına yaptığı ziyaret ve inceleme kapsamında Uzunkavak köyü ilkokulunu da ziyaret ettti. Müdür Kaygusuz, öğrencilere yeni eğitim sezonunun hayırlı olması dileklerini iletti, dere kenarına oluşturulan açık hava sınıfı için de  öğretmenlere teşekkür etti. Müdür Kaygusuz yaptığı açıklamada, '' Tortum Uzunkavak Köyü İlkokulumuzda dersler dere kenarında, ağaçlar altında açık hava sınıfında işleniyor. Çocuklarımız en güvenli yerde; okullarımızdalar ve öğretmenlerimize emanetler'' dedi. Dere kenarında oluşturulan sınıf ortamını, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok'ta çok beğendi. Milletvekili Altınok, '' Bu güzel ortam için öğretmenlerimize  teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamı hazırlayan, dokundukları her yeri güzelleştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı. 

 

 

KÖY ADINI KAVAK AĞAÇLARINDAN ALIYOR

 

 

Yaklaşık 1000 nüfuslu Uzunkavak köyü, ilçe merkezine 60 , il merkezine 110 kilometre uzaklıkta.  Köyün tarihi Akkoyunlulara dayanmaktadır, o dönemden kalıntılar bulunmaktadır. Eski adı Verinkiğ olup Uzunkavak adını kavak ağaçlarının çokluğundan almaktadır. Eski kale kalıntıları, eski yerleşim yerleri, ağ mezarlar denilen alanda kimlere ait olduğu bilinmeyen mezar kalıntıları vardır. Tortum'un en son köyü olup, İspir'in Duruköy köyü, eski adı ile Kompur ile sınırdır. Köyde, yetiştirildiği sürece her türlü sebze ve meyve yetişir. Köy,  su kaynakları yönünden oldukça zengindir. Ana kaynağı yedi göllerden başlayan daha sonra diğer kolları olan han deresi,hosan,yaylanın deresinin birleşmesi ile köyün ortasindan geçerek Tortum çayı ile birleşip Çoruh nehrine karışır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır. Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.  

Sinan Aydın haberi/ Radarhaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.