1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Detaylar netleşti; yeni Bakanlar Kurulu da bu akşam belli oluyor…
Detaylar netleşti; yeni Bakanlar Kurulu da bu akşam belli oluyor…

Detaylar netleşti; yeni Bakanlar Kurulu da bu akşam belli oluyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün saat 15'te TBMM’de yemin edecek. Törene yabancı ülkelerden 20 lider ve 45 bakan katılacak.

A+A-

Erzurum Güncel-Erdoğan sonrasında Anıtkabir'e gidecek. Atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelecek. Göreve başlama töreninde kürsüye çıkarak, yeni dönemin ilk konuşmasını gerçekleştirecek. Daha sonra da konukları ile akşam yemeğinde buluşacak. Erdoğan merakla beklenen yeni kabinesini ise bu akşam Çankaya Köşkü'nde açıklaması bekleniyor.

 

2023 seçim sonuçlarının belli olması ile birlikte beklenen gün geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli’nin elinden mazbatasını alacak sonra da Meclis’te yemin edecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni için Meclis yabancı lideri de ağırlayacak. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in yanı sıra 20 dünya lideri de yemin törenini izlemek için Meclis’te hazır bulunacak. Erdoğan’ın yemin törenini izleyecek liderler arasında Azerbaycan devlet Başkanı İlham Aliyev, Katar Emiri Al Sani, Somali, Cezayir ve Balkan ülkelerinin devlet başkanları da yer alacak. Liderlerle birlikte 45 ülkeden de bakan düzeyinde katılım olacak.

2

ÖNCE ANITKABİRE’E SONRA KÜLLİYE’YE GEÇECEK

Çok sayıda yabancı medya üyesi de yemin törenini Meclis Genel Kurulu’nda takip edecek. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı yeminini ettikten sonra Anıtkabir’e gidecek. Sonra da atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gidecek. Göreve başlama töreni de Külliye’de gerçekleştirilecek. Erdoğan seçim nedeniyle ara verdiği diplomasi trafiğine de hızla başlayacağı öğrenildi.

 

3

YENİ KABİNEYİ BU AKŞAM ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanının ilk konuğunun da bu kapsam da Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Muhammed bin Zayid en-Nehyan olacak sonra da yabancı konuklarını akşam yemeğinde ağırlayacak. Kabinenin eski üyeleri ile önceki gün yaptığı toplantıda vedalaşan Erdoğan’ın yemin töreninin akşamında ise Türkiye’nin merakla beklediği yeni kabinenin üyelerini Çankaya Köşkü’nde açıklayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.