1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Devlet Bahçeli'den DEM Parti mitingine yanıt: Mahsuru yok
Devlet Bahçeli'den DEM Parti mitingine yanıt: Mahsuru yok

Devlet Bahçeli'den DEM Parti mitingine yanıt: Mahsuru yok

DEM Parti öncülüğündeki Demokratik Toplum Platformu, Abdullah'a Öcalan'a özgürlük talebi kapsamında düzenleyeceği mitinge ilişkin konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir mahsuru olmadığını söyledi.

A+A-

Gazete Güncel- MHP Lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti'nin 4 Ocak'ta terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan için düzenleyeceği miting için, "Kanaatimce DEM Parti’nin 4 Ocak 2026’da düzenleyeceği mitingin hiçbir mahsurlu yanı yoktur" dedi. Bahçeli, Öcalan'ın 27 Şubat çağrısına dikkat çekerek de, "Cezaevinden çıkma ve özgürlüğüne kavuşma talebinin bulunmadığı ortadadır" ifadelerini kullandı.

DEM Parti öncülüğündeki Demokratik Toplum Platformu, terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan’a özgürlük talebiyle 4 Ocak'ta Diyarbakır’da miting düzenleyecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti'nin bu kararına karşı yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, Öcalan'ın terör örgütü PKK'yı feshettiği çağrısına dikkat çekti. Bahçeli, Öcalan'ın cezaevinden çıkma talebi olmadığını ifade etti.

"MAHSURLU YANI YOKTUR"

Bahçeli, şunları dile getirdi:

"Evvela şunu söylemeliyim ki, ifade ve düşünce hürriyetinin meşru sınırları dahilinde, yürürlükteki yasa ve anayasa hükümleri kapsamında herkesin, her siyasi partinin toplanma, gösteri ve açık hava toplantısı yapmaya hakkı vardır.

Demokrasinin doğası, genel geçer ilkeleri bu hususta bellidir, bilinmektedir.

CHP’nin bugüne kadar 75 miting yaptığı, irili ufaklı diğer partilerin her zemin ve platformda salon veya açık hava toplantıları düzenlediği bir ortamda DEM Parti’nin miting yapması büyütülecek ve mesele yapılacak bir husus değildir.

Kanaatimce DEM Parti’nin 4 Ocak 2026’da düzenleyeceği mitingin hiçbir mahsurlu yanı yoktur.

Elbette toplanıp beklenti, talep ve düşüncelerini seslendirebilirler.

Ne var bunda?

DEM Parti’nin Türkiye partisi olma yönündeki kararlı adımlarını görüyor, değerli buluyorum.

Ancak şunun da unutulmamasını ümit ediyorum; PKK’nın kurucu önderliğinin 27 Şubat 2025 tarihli çağrısında cezaevinden çıkma ve özgürlüğüne kavuşma talebinin bulunmadığı ortadadır.

Bu çağrı bizim için tek bağlayıcıdır.

Bundan mülhem DEM Parti’yle bölücü terör örgütünün tüm bileşenlerinin 27 Şubat çağrısının hilafına tavır ve tutum içinde olmalarının “Terörsüz Türkiye” hedefini sekteye uğratmasa bile yavaşlatacağını değerlendiriyorum.

4 Ocak 2026’da toplansınlar, taleplerini açıklasınlar, buna diyeceğim bir şey olmaz.

Ne var ki 27 Şubat çağrısını hiç kimse gözden uzak tutmasın, bu çağrının gölgelenmesine de hizmet etmesin.

Bu vesileyle Diyarbakırlı kardeşlerimi hasretle, hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum.

Olağan bir gelişmeye olağanüstü bir anlam yüklemenin hiçbir sonucu olmayacağını bilhassa paylaşmayı zaruri addediyorum."

 

Kaynak:

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.