1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Devlet Bahçeli'den 'fanus' açıklaması!
Devlet Bahçeli'den 'fanus' açıklaması!

Devlet Bahçeli'den 'fanus' açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ile yaptığı röportajda, “Sarayı terk etmeli ve Çankaya fanusuna girmeli” ifadeleriyle ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- “Fanus; süslü, ayaklı fener demektir. Yine Fanus; değerli eşyaları tozdan korumak için üzerlerine kapatılan yarım küre biçimindeki cam kaptır” diyen Bahçeli, “çankaya fanusu saray kapanının panzehridir. çankaya Fanusu, kurtuluş mücadelesinin neticesinde kurulan milli ve üniter Türk devletinin namus ve haysiyet sancağıdır” açıklamasını yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, resmi Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

NE YAPAYIM

“Oruç ibadetinin hakkını sabır ve duayla veren herkes için heyecan ve hasretle hazırlanmış iftar sofraları manevi bir mükâfattır. Yediğimiz ilk zeytin ya da ilk hurma veya içtiğimiz ilk yudum su nimetin azizliğini, bereketin ulviyetini ne güzel de ihsas ve işaret eder! Allah gördüğümüzden geri düşürmesin. Bir lokma ekmek için el açan yavruları, kadınları, ihtiyarları, kısacası tüm mazlumları hiç unutmayalım. Allah’tan dileğim odur ki, herkesin tuttuğu oruç kabul olsun. Bu mübarek günlerde güzellik adeta gökten yağar, yerden biter, yürekten tüter. Ruhumuzun fanusunda özenle muhafaza ettiğimiz ve üzerine titrediğimiz milli ahlak ve değerlerimiz geçmişin müjdesi, geleceğin mukaddimesidir Fanus demişken, yine yanlış anlayanlar, yine saptıranlar ve fıtratına göre yorumlayarak alınganlık gösterenler çıkabilir. Ama ne yapayım? 

Saray'dan çıkıp çankaya fanusunun içine girmelidir

 

DüNüYLE HESAPLAŞSIN


Hatırlarsanız bir gazeteyle yaptığım röportajda aynen şöyle dedim: ‘Sarayı terk etmeli ve çankaya fanusuna girmeli.’ Peki kim? Siz biliyorsunuz! Fanus; süslü, ayaklı fener demektir. Yine Fanus; değerli eşyaları tozdan korumak için üzerlerine kapatılan yarım küre biçimindeki cam kaptır. çankaya Fanusu, binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin simgeleştiği, toplandığı ve özümsendiği tarihi bir emanettir. çankaya Fanusu, kurtuluş mücadelesinin neticesinde kurulan milli ve üniter Türk devletinin namus ve haysiyet sancağıdır. Bu fanus çatlarsa, tarihsel süreklilik kopar. Bu fanusa saygı duyulmazsa Türk-İslam asırlarının kutlu hatıraları teker teker buharlaşır. Şahsen dediğim fanustan kaçanlara, yerlerini ve yapmaları gerekenleri hatırlatmaktır. Bundan gocunmak, rahatsız olmak anlamsızdır. çankaya fanusu saray kapanının panzehridir. İnsanı ferahlatır, aklını başına getirir, huzura erdirir, ufkunu değiştirir. öfke, tamah, haset ve hıyanetten kurtuluş için fanusun şifasına, fanusun marifetine ihtiyaç vardır. Benden söylemesi. Ne güzel de söylemiş H.Bektaş Veli; ‘Muhabbet ne zaman cana değdi, can dirildi. Akla uygun geldi, geleni gideni anladı. Can marifetle dirilir.’ Dirilmek ve yeniden doğmak isteyen düne baksın, dünüyle hesaplaşsın.”

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.