1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Diyarbakır'da kanlı saldırı: 2 ölü!
Diyarbakır'da kanlı saldırı: 2 ölü!

Diyarbakır'da kanlı saldırı: 2 ölü!

Diyarbakır’da silahlı saldırıya uğrayan İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran hayatını kaybetti. Olayın duyulmasıyla dernek binasından inen bir grup ortalığı savaş alanına çevirdi. Olayda, ilk belirlemelere göre 1 kişi daha ölürken 3’ü gazeteci, çok sayıda kişi ya

A+A-

Erzurum Güncel- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Yeni İHYA-DER) Başkanı Aytaç Baran’a kimliği belirsiz kişiler tarafından evinin önünde silahlı saldırı düzenlendi. Baran, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bunun üzerine ellerinde silah ve satırlar bulunan bir grup, bölgeye gelerek çevreye ateş açtı. Olayda 1 kişi daha hayatını kaybetti. 

Hüda-Par'lı olduğu öğrenilen grubun, ilk belirlemelere göre çok sayıda kişiyi yaraladığı öğrenildi. Görüntü almaya çalışan gazetecileri de hedef alan grup, İHA muhabiri Burak Emek ile DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar’ı yaraladı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Gerginliğin devam ettiği bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

BURAK EMEK-MEHMET PİŞKİN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.