1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Doğu Anadolu'ya kritik uyarı! İşte o iller
Doğu Anadolu'ya kritik uyarı! İşte o iller

Doğu Anadolu'ya kritik uyarı! İşte o iller

Meteorolojiden Doğu Anadolu’ya kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı geldi. Vatandaşlardan çatı uçması, ağaç, direk devrilmesi, soba- baca gazı kaynaklı zehirlenme riski aynı zamanda ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları

A+A-

Erzurum Güncel- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Yağışların Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olacağı belirtilirken, yer yer fırtına beklendiği duyuruldu.  Bu kapsamda vatandaşlardan çatı uçması, ağaç, direk devrilmesi, soba, baca gazı kaynaklı zehirlenme riski aynı zamanda ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.  

Meteorolojiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiği belirtilen paylaşımda, "İç ve doğu kesimlerde görülecek yağışların yüksek ve dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

"Rüzgarın güneyli yönlerden Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeydoğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.