1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Doğu Anadolu'ya sağanak uyarısı
Doğu Anadolu'ya sağanak uyarısı

Doğu Anadolu'ya sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Güney Ege ve Batı Akdeniz için fırtına uyarısı yapılırken Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Valliği sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları uyardı. Bir uyarıda metrolojiden geldi.

Sarı kodla uyarılan Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ERZURUM 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bu hafta da etkisini göstereceği belirtildi. Öte yandan Kars, Ardahan ve Erzurum içinse sarı kodlu sağanak uyarısı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji verilerine göre kuvvetli yağış Erzurum’un Horasan, Narman, Oltu, Olur, Şenkaya, Tortum ve Uzundere ilçelerinde görüleceği tahmin edilirken, saat 13’de başlayıp saat 20.00 civarında biteceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.