1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Doğu'daki iller dikkat! Yoğun kar yağışı bekleniyor
Doğu'daki iller dikkat! Yoğun kar yağışı bekleniyor

Doğu'daki iller dikkat! Yoğun kar yağışı bekleniyor

Erzurum, Ardahan ve çevrelerinde yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre; Erzurum, Ardahan ve çevreleri ile Erzincan'ın güney ve doğu kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği bekleniyor. Bölgede sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.