1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak koronaya yakalandı!
Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak koronaya yakalandı!

Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak koronaya yakalandı!

Doğu'nun Başbuğu olarak bilinen Yılma Durak, koronavirüs yakalandığı bildirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Adem Uysal sosyal medyadan Durak'ın koronaya yakalandığını şu ifadelerle duyurdu:

"Yılma Durak abimiz Kovid-19 şüphesiyle Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde müşahede altına alınmıştır geçmiş olsun Allah şifa versin"

 

YILMA DURAK KİMDİR?

“Doğunun Başbuğu” olarak da anılan Yılma Durak, 1940 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite tahsilini Erzurum’da tamamladı. 1961-1962 yıllarında Osman Bölükbaşı'nın Genel Başkanı olduğu Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nde Gençlik Kolları başkanlığına getirildi.

Alparslan Türkeş C.M.K.P.’ye genel başkan olunca MHP’nin il yönetim kurullarının ve ülkücü yan kuruluşlarının oluşturulmasında görev aldı. Erzurum’da haftalık Serhat gazetesi ile Kümbet ve Şelale isimli aylık fikir ve sanat dergilerini çıkardı. Demokrat Doğu gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü ile Milletin Sesi Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı.

1969 yılında Erzurum İkinci Kuvay-ı Milliye Derneği Başkanlığı ile Milliyetçiler Konseyi Kurucu Üyeliği’ni yürüttü. 1977 yılından 12 Eylül 1980 tarihine kadar Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İzmit, Adapazarı ve İstanbul’u kapsayan illerde ülkücü teşkilatların yönetiminin tanzimi ve eğitimi için Alparslan Türkeş tarafından Marmara Bölge Sorumlusu olarak görevlendirildi. MHP İstanbul eski İl Başkanı Recep HAŞATLI’nın yardımcısı olarak MHP İstanbul İl İkinci Başkanlığını 12 Eylül’e kadar sürdürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.