1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Doktorlardan dikkat çeken Omicron çıkışı: En çok o grubu etkiliyor!
Doktorlardan dikkat çeken Omicron çıkışı: En çok o grubu etkiliyor!

Doktorlardan dikkat çeken Omicron çıkışı: En çok o grubu etkiliyor!

Almanya'daki hastane doktorlarından çok konuşulacak Omicron çıkışı geldi. 'Koronavirüsün Omicron varyantı enfeksiyonları arttırsa da hafif hastalığa yol açıyor' diyen doktorlar Omicronun en çok etkilediği grubu açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Almanya'da Uzman Hastane Doktorları Birliği (VLK) Başkanı Michael Weber'den çok konuşulacak bir Omicron çıkışı geldi. Weber, İngiltere, Güney Afrika, Danimarka'da yaşayanların da aynı görüşte olduğunu belirterek koronavirüsün Omicron varyantı ile tehdit olmaktan çıkacağını belirtti. Danimarka'nın önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanlarından Tyra Grove Krause ise bu görüşü desteklerken 60 gün detayına dikkat çekti. İşte doktorların açıklamaları ve Omicron varyantı belirtileri...

Almanya'da Omicron varyatındaki artışa dikkat çeken Weber, Omicron Almanya'da Güney Afrika, İngiltere veya Danimarka'da olduğu kadar baskın hale gelirse ve enfeksiyonlar ağırlıklı olarak oradaki kadar hafif olursa, koronavirüsün artık sağlık sistemi için bir tehdit olmayacağını söyledi.

ENDEMİK HALE GELEBİLİR

Weber, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, 'Salgının bu ülkede de endemik hale gelmesi konusunda gerçekçi bir olasılık var' dedi.

ARTIK TEHDİT OLMAYACAK ANCAK O KİŞİLER RİSK GRUBUNDA!

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yaptığı açıklamasında Omicron'un önceki varyantlardan daha az tehlikeli göründüğüne dair iyimserliğini de dile getirdi, ancak aşılanmamış yaşlı insanlar için hala bir risk oluşturduğuna dikkat çekti.

ÖLÜM RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

Lauterbach, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, 'İlk aşı sadece 14 gün sonra ölüm riskini büyük ölçüde azaltıyor. İnsanlara sesleniyorum: Aşı olun!' dedi.

VAKA SAYISINDA REKOR ARTIŞ!

Son derece bulaşıcı Omicron varyantı, dünya genelinde koronavirüs vakalarında bir artışa neden oldu. Reuters verilerine göre, 24 ile 30 Aralık arasında günde ortalama bir milyondan fazla vaka tespit edilerek dünya çapındaki enfeksiyonlar rekor seviyeye ulaştı. Ancak şimdiye kadar ölümler aynı hızda artmadı ve bu, varyantın daha az ölümcül olduğu konusunda umut verdi.

60 GÜN İÇİNDE BİTEBİLİR

Danimarka Devlet Serum Enstitüsü'nün baş epidemiyologu Tyra Grove Krause, Omicron'da hastaneye yatış riskinin Delta varyantının yarısı kadar olduğunu ifade etti. Krause, bu durumun, Danimarkalı yetkililere ülkedeki Covid-19 pandemisinin iki ay içinde bitebileceğine dair umut verdiğini söyledi.

NORMALE DÖNÜŞ SİNYALİ

Kruse, 'Sonuçları iki ay içinde alacağımızı düşünüyorum ve umarım enfeksiyon sübvanse etmeye başlar ve normal hayatlarımıza geri döneriz' dedi.

ESKİSİNDEN DAHA İYİ BİR YERDE OLACAĞIZ

Omicron'un artan vaka sayısı nedeniyle, pandemiyi uzatabileceğine dair korkulara neden olmasına rağmen salgının sonunu getirebileceğini söyleyen Kruse, şunları söyledi: 'Çalışmamıza göre, Omicron nedeniyle önümüzdeki aya kadar büyük vaka artışı olacak. Ancak, yükseliş durduğunda, eskisinden daha iyi bir yerde olacağız.'

CİDDİ SEMPTOMLAR GÖRÜLMÜYOR

Krause, son derece bulaşıcı Omicron'un hastalık seyrinin daha hafif göründüğünü ve bu nedenle ciddi semptomlar olmadan daha fazla insanın enfekte olacağını söyledi. Sonuç olarak, bunun popülasyonda iyi bir bağışıklık düzeyi sağlayacağını aktardı.

HALA YAPILMASI GEREKENLER VAR

Krause, önümüzdeki aylarda pandemiyi yenmek için hala yapılması gereken işler olduğunu vurguladı: 'Omicron bu ayın sonunda zirve yapacak ve Şubat ayında azalan enfeksiyonlar nedeniyle sağlık sistemi üzerindeki baskının azaldığını göreceğiz. Ama şimdi ayında çaba sarf etmemiz gerekiyor, çünkü bunu atlatmak zor olacak.'

ÖNLEMLERİ ELDEN BIRAKMAYIN!

Krause, Danimarkalıların iyi hijyen, mümkün olduğunda sosyal mesafe ve semptomlar kendini gösterdiğinde evde kalma gibi önlemleri takip etmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

OMİCRON NEDEN BULAŞICI

İngiltere'nin prestijli üniversitelerinden University College London (UCL) öğretim üyesi Deenan Pillay Omicron ile ilgili yapılan araştırmaları değerlendirdi: 'Omicron'u önceki tüm varyantlardan farklı kılan tüm mutasyonların sonucunda, farklı tür hücreleri etkileme becerisi değişmiş olabilir. Esas itibarıyla Omicron üst solunum yollarını daha fazla enfekte edebiliyor gibi görünüyor. Dolayısıyla akciğer kadar derinlere kıyasla, boğazdaki hücrelerde daha kolay çoğalıyor. Bunlar aslında ön sonuçlar ama araştırmalar aynı yöne işaret ediyor.'

BULAŞICILIĞIN ARTMASININ NEDENİ!

Uzmanlar, Omicron'un boğazda çoğalması bulaşıcılığı artırdığını ifade ediyor. Akciğer dokularını enfekte eden virüsün potansiyel olarak daha tehlikeli olduğunu dile getiren uzmanlar bunların daha az bulaşıcı olduğunu söylüyor...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.