1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dolandırıcı sayfası bunu yapamıyor!
Dolandırıcı sayfası bunu yapamıyor!

Dolandırıcı sayfası bunu yapamıyor!

Kurban Bayramı tatilinde "Sahte site nasıl anlaşılır?" diye araştırma yapıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Tatil için seçtiğiniz otelde dolandırılmamak için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte sahte siteyi anlamanın 5 püf noktası...

A+A-

Erzurum Güncel- Tatil günleri fırsat olsa da bazıları için dolandırıcılar ve sahte siteler yüzünden hezimet oluyor. Kurban Bayramı tatili için seçtiğiniz yerin sizi hayal kırıklığına uğratmasını istemiyorsanız birkaç püf noktayı bilmeniz gerekiyor. Sahte siteleri anlamanın yollarını derledik.

SAHTE SİTELER NASIL ANLAŞILIR?

1. Fiyatlar hakkında bilgi sahibi olun. İlk seçtiğiniz yere aldanmayın. Herkesin pahalı verdiği bir yeri kimse ederinden ucuz vermez. Seçtiğiniz yer rakiplerinden çok uygunsa düşünmek gerek.

2. Linklere baktığınızda ve tıkladığınızda link nereye gidiyor, buna çok iyi bakmanız gerekiyor. Kopyalayamadıkları şey genelde alan adı kısmı oluyor. www.oteladı.com kısmını kopyalayamıyorlar. Burada otelin adını çok iyi biliyor olmak lazım. Bu bir acente ise acentenin adını çok iyi bilmek gerekiyor.

3. Başvurduğunuz acentenin TÜRSAB üyesi olup olmadığını da mutlaka sorgulayın. Fiziki olarak gidebiliyorsanız acentelere gidin.

4. Sahte acenteler, inandırıcı olmak için, ulaşım bedelini promosyon olarak bedava sundukları yalanını söyleyebiliyor. Acentelerin mobil uygulamalarını kullanmak ve tatili buradan satın almak da dolandırılmanın önüne geçmenin bir diğer yolu.

5. Tanıdık tavsiyesi ile seçin. Baktığınız siteler için internette araştırma yapın. Sorunlu bir yerse muhakkak şikayet vardır, şikayet hiç yoksa da bir sıkıntı vardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.