1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dolar 10 lirayı aştı! Siyasilerden peş peşe tepkiler
Dolar 10 lirayı aştı! Siyasilerden peş peşe tepkiler

Dolar 10 lirayı aştı! Siyasilerden peş peşe tepkiler

Doların 10 lirayı aşmasının ardından birçok siyasi, sosyal medyadan iktidarı eleştirerek tepki gösterdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Siyasiler, doların tarihinin en yüksek seviyesini görmesinin ardından sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular.

PAYLAŞIMLAR

 

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Sayın Erdoğan’ın inadının sonucu: Dolar 10 TL." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Eserinizle övünün, Dolar 10 TL!
Milli onurumuzun simgesi olan TL 10 cent bile etmiyor! Büyük paralarla çalıştırdığınız propagandacılarla gerçeği gizleyemezsiniz. Aziz milletimiz “yerli ve milli” söylemine sığınıp, döviz ve faiz baronlarına hizmet edenlerin kim olduğunu gördü!" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de partisinin sosyal medya hesabında "Dolar 10 TL’ye doğru giderken bizden söylemesi; Erdoğan giderse dolar 5 TL olur!" notuyla paylaşılan videoyu retweetledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba paylaşımına, "1 dolar 10 TL. Ülke tarihinde dolarda çift haneli sayıyı görmek bu iktidara nasip oldu. Havuz medyası yarın "Dolarda da rekoru biz kırdık" diye manşet atarsa şaşırmayın." notunu düştü.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcı Bahadır Erdem, "ABD’nin 1 dolarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin 10 TL’si haline getiren utanmazlar hala ortalıkta dolaşıp, konuşup bize çemkiriyorlar! Elinizden geleni, ardınıza koymayın! Siz gücünüzü tek adamdan, bizlerse Millet’ten alıyoruz! Hodri meydan!" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Tekrar tekrar söylüyorum! Ekonomik bir savaşta değiliz. Ekonomik bir yanlıştayız! Dolar 10.00 TL." paylaşımını yaptı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Mahir Polat, "Dolar 10 TL. Her geçen gün Türk lirası değer kaybediyor. Halk her yeni güne daha fakir uyanıyor. Sorumlusu benin alanım ekonomi diyen Erdoğan'dır. Hemen seçim." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ise yaptığı paylaşımda "Ben devletten ayrıldığımda yani makroekonominin en üst düzeyde teknik koordinasyonunu bıraktığımda dolar 2 lira 48 kuruş idi. Şimdi dolar 10 TL. Tweet bu kadar!" ifadelerini kullandı.

Ayrıca CHP Gençlik Kolları tarafından AK Parti'ye göndermede bulunan bir video paylaşıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum