1. HABERLER

  2. GENEL

  3. DSÖ'den korkutan açıklama: "Vakalar üçe katlandı"
DSÖ'den korkutan açıklama: "Vakalar üçe katlandı"

DSÖ'den korkutan açıklama: "Vakalar üçe katlandı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada Türkiye'de maymun çiçeği vakası görüldüğünü duyurmuştu.

A+A-

Erzurum Güncel- Maymun Çiçeği hastalığına ilişkin bir açıklama da bugün Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge'dan geldi. Kluge son iki haftada vaka sayılarının üçe katlandığını duyurdu. Kluge'nin açıklaması tedirginliğe neden oldu. İşte detaylar...

Maymun Çiçeği vakaları artıyor. Konuya ilişkin çok sayıda ülkeden gelen haberler nedeniyle dünya diken üstünde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'de maymun çiçeği vakasının görüldüğünü belirtti. Bakan Koca'nın ""Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor" sözleri sonrası bir açıklama da bugün Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge tarafından yapıldı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKALARI ARTIYOR

 

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, basın toplantısında maymun çiçeği virüsünün yayılımına ilişkin son gelişmeleri aktardı.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa'nın maymun çiçeği salgınının merkezi olduğunu söyleyen Kluge, korkutan detayları bir bir açıkladı.

Kluge, yaptığı açıklamada "15 Haziran itibarıyla DSÖ Avrupa bölgesinde 4 bin 500'ün üzerinde vaka tespit edildi. Son iki haftada vaka sayıları üçe katlandı." ifadelerini kullandı.

HASTALARIN YÜZDE 99'U ERKEK

HASTALARIN YÜZDE 99'U ERKEK

Bölgede doğrulanan vakaların büyük çoğunluğunu 21 ile 40 yaş arası kişilerin oluşturduğunu ifade eden Kluge, bu hastaların yüzde 99'unun erkek olduğunu söyledi.

ÇOĞUNLUKLA CİNSEL İLİŞKİ YOLUYLA BULAŞIYOR

ÇOĞUNLUKLA CİNSEL İLİŞKİ YOLUYLA BULAŞIYOR

Maymun Çiçeği virüsünün büyük oranda erkek erkeğe cinsel ilişki yoluyla bulaştığını ifade eden Kluge, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Az sayıda kişi vakalara yakın temas sonucu virüse yakalanıyor. Şimdiye dek vakaların yüzde 10'unun tedavi amaçlı hastaneye kaldırıldı, 1 kişi yoğun bakıma alındı"

 

Şu ana dek bölgede maymun çiçeği bulaşan kimsenin hayatını kaybetmediğini belirten Kluge, "Hastalığın çabuk evrilmesi, DSÖ Acil Durum Komitesinin virüsün acil durumuna dair görüşünü kısa zamanda değiştirebilir." dedi.

DSÖ'DEN MAYMUN ÇİÇEĞİ İLE İLGİLİ FLAŞ ÇAĞRI

DSÖ'DEN MAYMUN ÇİÇEĞİ İLE İLGİLİ FLAŞ ÇAĞRI

Kluge, Maymun Çiçeği virüsünün daha çok yayılmasına karşı dünyanın acil ve birlik halinde tedbirler alması gerektiğini belirtti.

 

İşte DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge'in yaptığı uyarı:

 

"Bu kadar hızlıca yayılan ve adeta her gün, daha önce etkilenmemiş yerlere ulaşan bir salgına karşı kayıtsız kalınmamalı."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.