1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dünya rekorlara tanıklık edecek
Dünya rekorlara tanıklık edecek

Dünya rekorlara tanıklık edecek

TAF Başkanı Fatih Çintimar, adete gelenekselleşen Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası Yarışları’nda 4 branşta rekor beklediklerini söyledi

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da bu yıl sekizincisi  gerçekleştirilen ve dün  Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası yarışlarına, Danimarka, İran, Kırgızistan, Lübnan olmak üzere toplamda 92 sporcu katılıyor. TAF Başkanı Fatih Çintimar, “Daha büyük ve ödüllü yarışları burada yapacağız” dedi. Vali Okay Memiş, “Her türlü organizasyonu başarıyla yapacak bir şehiriz” dedi.

İrfan TARAKÇIOĞLU-Nurullah PALA/PUSULA

Erzurum Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası Yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Bu yıl sekizinci kez gerçekleştirilen Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası yarışlarına Danimarka, İran, Kırgızistan, Lübnan olmak üzere toplamda 92 sporcu katılıyor. Kazım Karabekir Atletizm Pistinde düzenlenen Yarışmalarda Türkiye’nin en iyi sprinterleri ile birlikte uluslararası atletler yarışıyor. Organizasyonun tanıtım toplantısı ise Ramada By Wyndham Otel’de yapıldı.

2. Tur seçimleri katılan ülke sayısını düşürdü

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, “Yarışmayı iptal edip 1 hafta geriye çekmemizden dolayı diğer ülkelerin kendi programları çerçevesinde başka yarışmalara devam etmelerinden dolayı katılım düştü ama önümüzdeki yıllardan itibaren tekrardan buradaki yarışmalarımız kaldığı yerden devam edecek. Bu sene de 5 ülke ile bunu gerçekleştireceğiz. İnşallah gelecek yıl burada ödüllü yarışmalar yapacağız ve dünyanın en iyi atletleri Erzurum’a gelecek” dedi.

4 branşta da rekor bekliyoruz

4 branşta da rekor beklediğini belirten TAF Başkanı Çintimar, “Avrupa oyunlarının kotaları olacağı gibi bireysel anlamda yarışan her sporcularımızın kendi rekorlarını koşacaklarını düşünüyoruz. Ülke rekoru olarak da 4 branşta ülke rekoru kırılmasını bekliyoruz” dedi.

Vali Memiş: Avrupalıların ilgisi bizim için gurur verici

Erzurum Valisi Okay Memiş, Dadaşlar diyarının yüksek irtifa kamp merkezi ve spor şehri olmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, “Hakikaten burada yüksek irtifa olmasından dolayı sporcularında Erzurum’u tercih etmesine yol acıyor yüzme havuzumuz var, Avrupa’nın yüksek irtifadaki tek olimpik yüzme havuzu ve bütün Avrupalılar rağbet ediyor. Güzel bir organizasyon olacağını düşünüyoruz iyi bir ev sahipliği yapacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Aynalı: Büyükşehir sporun en büyük destekçisi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen öncülüğünde sporun ve sporcunun en büyük destekçisi olduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde yapılan tüm organizasyonların en büyük maddi manevi destekçisiyiz. Bundan böyle de destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda  Milli atletler  Ramil Guliyev ve Edanur Tulum da yer alarak, Erzurum’daki yarışlarla ilgili düşüncelerini açıkladılar. Kahvaltılı basın toplantısına Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi de katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.