1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dünya yine onu konuşuyor! Kuzey Kore liderinden sandaletli görüntü
Dünya yine onu konuşuyor! Kuzey Kore liderinden sandaletli görüntü

Dünya yine onu konuşuyor! Kuzey Kore liderinden sandaletli görüntü

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, devlet ajansının paylaştığı fotoğraf karesiyle dünya gündemine yine oturmayı başardı

A+A-

Erzurum Güncel-  İktidar partisinin yıldönümünü kutlamak için yetkililerle bir araya gelen Kim, giydiği sandalet ve içine giydiği çorapla dikkat çekti. Kuzey Kore liderinin bu görüntüsü devam eden sağlık sorunlarıyla uğraşıyor olabilir yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Kim Jong Un, 10 Ekim Pazar günü Kuzey Kore iktidar partisinin kuruluşunu kutlayan bir konuşma sırasında dikkatleri üzerine çekti ancak gündeme gelen şey söyledikleri değil, kıyafet tarzıydı.

Saçlarını geriye doğru taradığı gözlenen Kuzey Kore lideri, bordo kravatla tamamladığı takım elbisesinin altına çorap ve sandalet giydi. Ayakkabı seçimiyle uluslararası basının ilgisini çeken Kim'in neden böyle bir tercih yaptığı bilinmese de kıyafet seçimi yorumlanmadan geçilemedi.

Halkın yiyecek, giyecek ve barınma sorununun bir an önce çözülmesini isteyen Kuzey Kore liderinin zayıflaması, ülkedeki gıda sorununa yorulmuştu. Kim'in bu kez sandalet giymesi de giyecek kıtlığına yorularak ''halkın yanındayım'' mesajını verdiği iddia edildi.

''SAĞLIK SORUNLARIYLA UĞRAŞIYOR OLABİLİR''

NK News muhabiri Colin Zwirko, Kim'in neden sandalet giymeye karar verdiğinin veya daha önce giyip giymediğinin belirsiz olduğunu söyledi ve ekledi: Sebep ne olursa olsun, Kim son zamanlarda sağlığını ve rahatını korumak için adımlar atıyor gibi görünüyor. Mayıs ayında kısa sürede önemli miktarda kilo verdi ve Eylül ayında, uzun konuşmalar sırasında yastıklı minderlerin üzerine oturdu. Devam eden sağlık sorunlarıyla uğraşıyor olabilir.

Screenshot_17

Kim, giyim tercihleri ve sağlığı hakkında ipuçları arayan uluslararası analistler tarafından sıklıkla dikkatle inceleniyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un son görüntüsüyle konuşuluyor! Kafasının arkası çürüdü iddiasıKuzey Kore lideri Kim Jong-Un son görüntüsüyle konuşuluyor! Kafasının arkası çürüdü iddiası

ÜLKE, KITLIK SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA

Pazar günkü konuşmasında Kim, parti meselelerine odaklandı ve yetkilileri "acımasız" bir ekonomik durum karşısında vatandaşların hayatlarını iyileştirmeye odaklanmaya çağırdı. Toplantıda ülkenin gıda ve giyim sorununu çözmeyi de içeren ekonomik hedeflere ulaşmaya kararlı olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.