1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dünyanın en kısa zeka testi
Dünyanın en kısa zeka testi

Dünyanın en kısa zeka testi

Bu zeka testi çok basit görünmesine rağmen aslında çok zor. İlk düşündüğünüz yanıtı hemen vermeyin. Soru şu: 5 makine 5 dakikada 5 pil üretebiliyorsa 100 makine kaç dakikada 100 pil üretir?

A+A-

Erzurum Güncel- Bu soru dünyanın en kısa IQ testi. Sadece en zekiler cevabı bir bakışta çözüyor. Ancak pek çok kişinin ilk düşündüğü yanıt doğru değil. 5 makine 5 dakikada 5 pil üretebiliyorsa 100 makine kaç dakikada 100 pil üretir?

Foto - İnsanların yüzde 83’i başarısız! Dünyanın en kısa zeka testi

Yanıta bakmadan önce iyice bir düşünmenizi öneriyoruz. Öncelikle belirtelim bu sorunun da yer aldığı testi yanıtlayanların yüzde 83'ü başarısız oldu ya da sorulardan en az birini yanlış cevapladı.

Foto - İnsanların yüzde 83’i başarısız! Dünyanın en kısa zeka testi

​​​​​​

Testi yanıtlayanların çoğu bu soruya 100 dakika yanıtını verdi. Ancak cevap bu değildi. Eğer 5 makine 5 dakikada 5 pil üretebiliyorsa 100 makine 100 pili yine 5 dakikada üretir. Nedeni ise çok basit, her 1 makine 1 pil üretmek için 5 dakika harcıyor. Bu durumda 100 makinenin her biri de 1 pil üretmek için yine 5 dakika harcayacaktır. Yani 100 makine 100 pili 5 dakikada üretecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.