1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Eğip bükmeden KONUŞTU
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Eğip bükmeden KONUŞTU

A+A-

Mehmet Şener'e konuşan Vali Okay Memiş, topyekûn bir kalkınma için Erzurum'un ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. 

 

"Yağ var, şeker var, un var. Eğer helva yapamıyorsak, demek ki  eksiklik bizdedir, şu halde bu soruna acilen neşter vurmalıyız."

 

Erzurum'un, kalkınmaya altyapı oluşturacak ciddi potansiyelleri olduğunu vurgulayan Vali Okay Memiş, bu potansiyeli hayvancılık, kış turizmi, eğitim-sağlık ve spor olarak tanımladı. Gazeteniz Palandöken'e özel açıklama yapan Vali Memiş, Erzurum'un kadim bir şehir olduğunu, bu nedenle de tarih boyunca hep "merkez şehir" olma özelliğini koruduğunu hatırlatarak, "Bu konumda olan bir şehrin çok daha ileri bir kalkınma profiline sahip olması gerekir, yapılması gereken işler ise bellidir" dedi.

ALLAH HER TÜRLÜ 

İMKÂNI VERMİŞ, 

GERİSİ BİZLE KALMIŞ

Erzurum'da Allah vergisi bir doğal yapının ve uzun süren bir kış mevsiminin mevcut olduğuna işaret eden Vali Memiş, dünyada eşine ancak birkaç ülkede rastlanan bu imkânın, mevcut haliyle arzulanan çapta olmadığını kaydetti. Erzurum'un kış potansiyelinin uluslararası arenaya taşınması gerektiğine değinen Vali Memiş, bu husus için vakit kaybetmeden ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "Palandöken neden Ortadoğu'nun ve Kafkaslar'ın Alpler'i olmasın ki, fazlası var, eksiği yok" şeklinde konuştu.

KABUĞUMUZU KIRIP 

UZAKLARA BAKMALIYIZ

Vali Okay Memiş, Erzurum'un çok ciddi bir protein merkezi olabileceğine işaret ederek, "Örnekleri var, bu rakım ve bu iklimde, birçok ülkede ileri derecede hayvancılık yapılıyor. Erzurum zaten geçmişte ülkenin en çok hayvan stokuna sahip bir şehriydi. Bu şehir komşu ülkelere ve daha uzak yerlere et ve canlı hayvan ihraç eden bir şehir olmuştu. O potansiyeli yeniden harekete geçirebiliriz, bunun için devlet bir çok cazip imkânlar sunuyor. Bütün mesele, şehir olarak silkinip ayağa kalkmayı istemekten geçiyor" dedi.

EĞİTİM VE SAĞLIK 

KALKINMANIN 

DİNAMOSU OLUR

Erzurum'un kış turizmi ve hayvancılık dışında iki önemli alt yapıya daha sahip olduğuna değinen Vali Memiş, şehirdeki sağlık ve eğitim kuruluşlarının, bu şehrin kalkınmasında lokomotif görevi üstlendiğini ancak bu görevin çok daha ileriye götürebileceğini vurguladı. Şehrin çok daha kalkınmış bir şehir olup zengin bir ekonomiye sahip olmasının hiç de imkânsız olmadığına işaret eden Vali Memiş, "Hastanelerimizi ve üniversitelerimizi ülke dışında çok iyi tanıtmamız gerekiyor" dedi. Vali Memiş, aynı şekilde şehrimizdeki yüksek irtifa kamplarının da çeşitlendirilerek daha büyük pazarlara açılmasının önemine vurgu yaptı. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.