1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ehliyet sahipleri dikkat: Son tarih duyuruldu
Ehliyet sahipleri dikkat: Son tarih duyuruldu

Ehliyet sahipleri dikkat: Son tarih duyuruldu

Eski ehliyetini yıl bitmeden yenilemeyenler için yeni bir uyarı yayımlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Eski ehliyetini yıl bitmeden yenilemeyenler için yeni bir uyarı yayımlandı. 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alan eski tip sürücü belgesi sahipleri için son tarih yaklaştığı belirtilirken 31 Aralık 2022’ye kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak, değerli kağıt bedeli 13 ve vakıf payı bedeli 2 TL olmak üzere toplam 15 TL ödeme yaparak sürücü belgesinin yenilendiği belirtildi. Nüfus müdürlüklerinden randevu alınacak ve 15 TL ödeme yapıldığına ilişkin dekontla beraber yeni tip ehliyet alınabileceği ifade edildi.

Para cezası verilecek

Eski ehliyetini yenilemeyen vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtilerek bu belgeler ile araç kullanan kişilere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanunu’nun 39/3 maddesi gereği ‘Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanmak’ fiilinden idari para cezası uygulanacağı paylaşıldı.
Konu ile ilgili olarak 31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski tip sürücü belgesini yenilemek için başvuranlar 15 TL olan değiştirme ücretinden yararlanamayacak, 2023 yılı için belirlenen gerekli harçlar (sürücü belgesi harcı), değerli kağıt bedeli ve vakıf ücretini ödeyerek yeni tip sürücü belgesine başvurabilecek.

Gerekli belgeler

Randevuyu alanların 15 liralık değişim ücretini (değerli kağıt bedeli) başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine, ‘ivd.gib.gov.tr’ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırması gerektiği belirtilerek başvuru belgeleri de şöyle aktarıldı:

-Nüfus cüzdanı,

-Eski sürücü belgesi,

-15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz,

-Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve ‘sürücü olur’ yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu.

Sürücü belgesini yenilemek isteyenler ‘Alo 199’ çağrı merkezinden, mobil uygulamadan ya da ‘nvi.gov.tr’den aldıkları randevu ile birlikte gerekli evrakları tamamlayarak, nüfus müdürlüklerine giderek başvurularını tamamlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.