1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Ekranlar karartıldı, meal toplatıldı, sitelere erişim engeli getirildi!
Ekranlar karartıldı, meal toplatıldı, sitelere erişim engeli getirildi!

Ekranlar karartıldı, meal toplatıldı, sitelere erişim engeli getirildi!

Sadece son 2 hafta içinde RTÜK, BTK ve mahkemeler yoluyla televizyon ekranları karartıldı, yayın yapan kurum ve kuruluşların internet sitesine erişim engellendi. Benzer kararların büyük bir sansüre dönüşmesinden endişe ediliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem felaketini yaşıyor. Depremde on binlerce insan öldü, yüz binlerce insan yerini yurdunu terketti. Depremin yarattığı travma atlatılamazken, RTÜK, BTK ve mahkemeler engellemelere ilişkin bazı kararlar alıyor.

Deprem bölgesine yardımların geç veya yetersiz gittiğini söyleyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "be namussuz, be ahlaksız, be adi" eleştirilerine maruz kalıyor.

Independent Türkiye'den Abdulhakim Günaydın'ın haberine göre; bazı insanlar yaptıkları paylaşımdan ötürü gözaltına alındı. Deprem sonrasında "yanlış bilgi yaydıkları" iddiasıyla birçok hesap sahibi hakkında soruşturma başlatıldı. Hükümet yetkilileri sürekli olarak sosyal medyada kimi kişilerin provokasyon yaptığını iddia ediyor.

100'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bununla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla 925 hesap yöneticisinin tespit edildiğini, 134 şahsın gözaltına alındığını, 25 kişinin ise tutuklandığını bildirdi.

TWITTER'A ERİŞİM ENGELLENDİ

Hatta öyle ki daha depremin ilk günlerinde Twitter ve Tiktok başta olmak sosyal medya platformlarında bant daraltma yaptırımı uygulandı.

Ardından "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle Ekşi Sözlük platformuna erişim engeli getirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın girişimi üzerine ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'ın "Yaşayan Kur'an Türkçe Meal-Tefsir" isimli kitabına basım, dağıtım yasağı ve toplatma kararı alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.