1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarih belli oldu!
Emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarih belli oldu!

Emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarih belli oldu!

Bütçe görüşmelerine takılan çalışan emeklilerin 5 bin TL'lik ek ikramiyelerinin yapılacağı tarih kesinleşti.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti iktidarı tarafından çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL'lik ek ikramiye için çalışan emeklilerin tepkileri sonrasında "çalışan emeklilere de verilmesi" kararı alınmıştı. Bütçe görüşmelerine takılan çalışan emeklilerin 5 bin TL'lik ek ikramiyelerinin yapılacağı tarih kesinleşti.

AK Parti'nin çalışan emeklileri muaf tutarak sadece çalışmayan emeklilere 1 defaya mahsus verilen 5 bin TL'lik ek ikramiye için çalışan emekliler ses yükseltip iktidarın bu ayrımcılık kararını protesto etmişti. Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti "çalışan emekliye ek ikramiye yok" kararından geri adım atmış ve 5 bin TL'lik ek ikramiyeden çalışan emeklilerin de faydalanacağını duyurmuştu.

 

Ancak bunun için TBMM'de kabul edilmesi gereken bir düzenleme var. Milyonlarca çalışan emekli, çalışmayan emekliler gibi 5 bin TL'lik ek ikramiye alabilmek için TBMM'den bu düzenlemenin geçmesini beklemek zorunda.

Çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor. 

 

Ödeme tarihi belli oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme önümüzdeki çarşamba günü TBMM gündemine geliyor. Düzenlemenin Çarşamba günü TBMM'de kabul edilerek hemen ertesi günde de Resmi Gazete'de yayımlanmasını takjiben 28-29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emeklinin hesabına 5 bin TL’lik ikramiyeler yatırılması bekleniyor.

 Komisyonda kabul edilmişti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda alınan kararla, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmasını öngören önerge kabul edilmişti. Önerge, 86 maddelik torba yasa kapsamında değerlendirilerek 2023 içinde Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak ve yasallaşması bekleniyor. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla yürürlüğe girecek ve SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı dahil olmak üzere ödemeler uygulanmaya başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.