1. HABERLER

  2. EGE

  3. Emekliye promosyon teklifi
Emekliye promosyon teklifi

Emekliye promosyon teklifi

Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde masada memur emeklileriyle ilgili önemli teklifler var. Alınacak zamların yanı sıra yılan hikâyesine dönen emeklilerin maaş promosyonu da masaya taşınan konular arasında. Teklif kabul edilirse, eş yardımı ve emekli

A+A-
Erzurum Güncel- Ağustos’un ilk haftası başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde memuremeklisinin sorunlarını da masaya taşıyan yetkili konfederasyon Memur-Sen, emeklilerin promosyon mağduriyetine son verilmesini istiyor.
 
  PROMOSYON VERİLMEMESİ çİFTE STANDART
 
  çalışanların, maaş promosyonu aldığını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emeklinin bu haktan yararlanmamasının bir çifte standart olduğunu söyledi. Emekli kamu görevlilerine maaş aldıkları banka tarafından promosyon ödenmesini sağlamak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bankalarla protokol imzalanmasını teklif ettiklerini söyleyen Yalçın, “Teklifimiz gerçekleşirse b u ödeme her ilgili mali yılın ilk maaş ödemesiyle birlikte gerçekleşecek.” şeklinde konuştu.
 
 
  Memur-Sen’in teklifine göre söz konusu protokol imzalanıncaya kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu bütçesinden ödenmek üzere emekli kamu görevlilerine iki yılda bir ‘en yüksek devlet memuru aylığı’ kadar promosyon ödenecek.
 
  MEMUR DA SENDİKALI OLABİLECEK
 
  Toplu sözleşme teklifinde dikkat çeken bir başka husus da emeklilerin sendika üyesi olabilmeleri. Kamu kurum ve kuruluşlarından emekli olan kamu görevlilerinin, emeklilik öncesinde üyesi oldukları sendika ile üyelik ilişkisinin devam etmesini teklif etiklerini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Teklifimiz kabul edilirse, emekli kamu görevlileri de sendikalara üye olabilecekler. Memur sendikalı ise üyeliği devam edecek. Emekli kamu görevlilerinin sendika üyelik aidatlarının, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
  275 TL EŞ YARDIMI
 
  Memurun çalışmayan eşi için kamu görevlilerine ödenen eş yardımı tutarının 275 liraya çıkarılmasını teklif ettiklerini söyleyen Yalçın, “Memurun eşi vefat etmediği sürece eş yardımının devam etmesi gerekir. Kamu görevlisi çalıştığı süre içerisinde eş yardımı aldığı halde emekli olduğu zaman bu yardım kesiliyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Ayrıca her çocuk için eşit olmak kaydıyla 75 TL çocuk yardımı istiyoruz.  çalışanlarla ilgili bu teklifimiz emekliler için de geçerli olacak” ifadelerini kullandı.
 
  Memur emeklilerinin kamu kurumlarının sosyal tesislerinden indirimli yararlanmalarına ilişkin teklifin yanı sıra aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaş farkının giderilmesi de talep edilen konular arasında.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.