1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Emre Olur ile gündeme gelen o isimler arasındaydı: İşte Yılmaz Özdil'den ilk yanıt
Emre Olur ile gündeme gelen o isimler arasındaydı: İşte Yılmaz Özdil'den ilk yanıt

Emre Olur ile gündeme gelen o isimler arasındaydı: İşte Yılmaz Özdil'den ilk yanıt

Peker ve Olur ile iletişimi olan gazeteciler gündeme gelmişti. Onlardan biri olan Yılmaz Özdil, bugünkü köşesinde "Medyadaki organize suç örgütüyle irtibatım olup olmadığını sormuşlar" başlığı altında bu konuyu yazdı.

A+A-

Erzurum Güncel- Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur'un tutuklanmasıyla birlikte Peker ve Olur ile iletişimde olan gazetecilerin isimleri de gündeme geldi. O gazetecilerden biri olan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil de bugünkü "Medyadaki organize suç örgütüyle irtibatım olup olmadığını sormuşlar" başlıklı yazısında Peker ile olan 'bağını' yazdı.

Özdil, "Medyadaki organize suç örgütüyle irtibatım olup olmadığını sormuşlar… Emre Olur'u tee Arnavutluk'tan yakalayıp getirdiler, medyadaki organize suç örgütünü tespit edebilmek için, aralarında benim de bulunduğum bazı gazetecilerin ismini sordular. Sayın emniyetimiz medyadaki organize suç örgütünün peşine düşmekle hakikaten çok iyi yaptı, hatta geç bile kalındı, çünkü bence de hakikaten medyamızda organize suç örgütü var" değerlendirmesini yaptı.

Özdil yazısında, "Nedir organize suç örgütü? Hukuki tanımı şu… 'Ekonomik, sosyal, idari yapıyı kontrol etmek için, haksız menfaat elde etmek için, tehdit ve şiddet uygulayan, bünyesinde işbölümü bulunan, hiyerarşisi olan, polis, yargıç, savcı, siyasetçilerle işbirliği yapan, devlete ve özel sektöre nüfuz eden, suç işlemeyi süreklilik haline getirmiş yapılara, organize suç örgütü denir.' E, bu evrensel hukuki tanım… Ekonomik, sosyal, idari yapıyı kontrol etmek için kalemini tetik olarak kullanan, karşılığında menfaat elde eden, polis, yargıç, savcı ve siyasetçilerle işbirliği yaparak, devlete ve özel sektöre kumpas kuran, aynı merkezden servis edilen asılsız, yalan, iftira, hakaret haberlerini fotokopi gibi birebir cümlelerle yayan, hapisle tehdit eden, ölümle tehdit eden, senkronize linç kampanyaları yürüten medyamıza cuk oturmuyor mu?" düşünesini dile getirdi.

'Kız babası örgütü mensubuyuz'

Özdil şu ifadeleri kullandı:

"Dünya basın tarihinde sayın medyamızın son 10 yılındaki halinden daha büyük, daha kötü, daha ölümcül organize suç örgütü var mı? Gazete köşelerinden ihaleleri, borsayı manüple etmiyorlar mı? Kendi patronlarının rakiplerini manşetlerinden infaz etmiyorlar mı? Ekranlardan tehdit ederek, korkutarak, sindirerek, kimisinin televizyonunu, kimisinin bankasını, kimisinin fabrikasını, kimisinin madenini, kimisinin telefon şirketini, kimisinin enerji şirketini, kimisinin otelini elinden almadılar mı? Organize suç örgütü daha nasıl olur kardeşim?

Sayın emniyetimiz, Sedat Peker'le irtibatım olup olmadığını sormuş. Daha önce açıklamıştım ama, bir de burdan yazılı olarak vereyim. Kız babası örgütü mensubuyuz!"

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.