1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. En acı buluşma!
En acı buluşma!

En acı buluşma!

Erzurumlu İki yaşlı kardeşin hastanede, film senaryosunu aratmayan 'buluşması'...

A+A-

Erzurum Güncel- Geçtiğimiz cuma günü, Bakırköy’deki bir devlet hastanesine yatırılan iki hastanın hikâyesi duyanları hayrete düşürüyor. Biri Erzurum’dan gelen, diğeri İstanbul’da yaşayan iki hastadan biri, hastaneye yatırıldıktan birkaç saat sonra yaşamını yitirdi. ölen hastanın kaldığı odanın hemen karşısında ise kardeşi yatırılmıştı. Ancak, her iki kardeşin de, aynı hastaneye getirildiklerinden haberleri yoktu. Kardeşlerden birinin ölümü ile de hiç olmadı.

öNCE ABLASI GETİRİLDİ
Olay geçtiğimiz cuma günü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve AraştırmaHastanesi’nde yaşandı. 84 yaşındaki emekli öğretmen Sabiha Yurtdagülen,
geçtiğimiz hafta durumunun ağırlaşması sonrası Küçükçekmece’deki bir hastaneye götürüldü. Burada birkaç gün kalan Yurtdagülen tekrar evine gönderildi. Yurtdagülen’in durumu geçtiğimiz cuma günü yine kötüleşti ve çocukları hızla hastaneye kaldırdı. Yurtdagülen, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine saat 18.00 sıralarında ulaştırıldı.

Doktorlar, Yurtdagülen’in çocuklarına, annelerinin durumunun iyi olmadığını söyledi. çaresiz bir biçimde hastane koridorunda bekleyen Cihat Yurtdagülen lavaboya gitmek istediği sırada koridorda bir kişi ile çarpıştı. Yurtdagülen, dönüp baktığında, çarptığı kişinin, kuzeni olduğunu öğrendi. İşte yaşanan tesadüfler zinciri de bu çarpma sonrası ortaya çıktı.

‘üZüLMESİN’ DİYE HABER VERİLMEDİ
Sabiha Yurtdagülen’in kendisinden 3 yaş küçük bir kardeşi daha vardı. Adı Şeref Yılmazoğlu. Erzurum’da yaşayan Yılmazoğlu KOAH (Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı) hastasıydı. Sağlık durumu iyi olmayan Yılmazoğlu, İstanbul’a oğlunun yanına geldi. Onun da durumu kötüleşince hastaneye götürülmesine karar verildi. Babasını hastaneye götüren H. Yılmazoğlu, durumu halasının çocuklarına, üzülmesinler diye, haber vermedi. 

KARŞILIKLI ODALARDA YATIRILDILAR
Erzurum’dan gelen Yılmazoğlu, geçtiği onca yoldan sonra ablasının yatırıldığı hastaneye getirilmişti. Ancak her iki tarafın da bundan haberi yoktu. Her iki kardeşin çocukları da, karşı taraf üzülmesin diye birbirlerine haber vermemişti. Ancak tesadüf oki iki kardeş aynı hastaneye, hatta aynı katta karşılıklı odalara yatırılmıştı.

Dört kardeşten biri yaşamını yitirdiği, diğeri tedavi görüyor.

BAŞKA HASTANEYE GöNDERİLDİ
Sabiha Yurtdagülen’in durumu ciddiyetini korurken, kardeşi Şeref’e, ablasının karşı odada yatırıldığı söylendi. önce büyük bir şaşkınlık geçiren Yılmazoğlu yatağından doğruldu ablasını görmek üzere koridora çıktı. Ancak görevliler saatin geç olması nedeniyle buna izin vermedi. Kardeş Şeref, ablasını göremeden yatağına geri döndü. Sabiha Yurtdagülen için ise her geçen saat durum kötüleşiyordu. Saat 23:30 sıralarında ise 84 yaşında hayata gözlerini yumdu.  Ablasının öldüğü Şeref’e söylenemedi başlangıçta. Sabiha Yurtdagülen cumartesi günü Büyükçekmece’de toprağa verildi. Ablasının ölüm haberini alan Şeref Yılmazoğlu ise, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavisine bu hastanede devam ediliyor. Annelerini kaybeden Cihat ve Akın Yurtdagülen kardeşler, yaşadıklarının büyük bir tesadüf, bir o kadar da acı olduğunu belirtti.

Emekli öğretmen Sabiha Yurtdagülen önceki gün toprağa verildi.
dgokce@hurriyet.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.