1. HABERLER

  2. EGE

  3. En az 35 ölü!
En az 35 ölü!

En az 35 ölü!

Şırnak'ın Uludere ilçesinde jetlerin bombaladığı 35 kişi hayatını kaybetti. 1O'un üzerinde ise kayıp olduğu belirtiliyor. Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman, '' Patlama sırasında kaya altında kalan cesetler var. Olay yerindeki cesetler insan gücüyle çık

A+A-

Erzurum Güncel- Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin sınır kesiminde yoğunlaşan bombardımanda ilk bilgilere göre 35 kişi yaşamını yitirdi. Sınırdaki köylüler, ölenlerin PKK’lı değil, Irak’tan katırlarla mazot getiren kaçakçılar olduğunu söyledi.



PKK’nın hem yurt içindeki hem de Irak topraklarındaki kamplarına yönelik hava operasyonlarından biri dün gece gerçekleştirildi. İnsansız Hava Araçları (İHA) ve termal kameralar Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Ortasu Köyü’nün karşısında sınırın Irak tarafında kalabalık bir grubu saptayınca, savaş uçakları havalandı. Saat 23.00 sıralarında başlayan bombardımanda 35 kişi öldü.

Irak sınırında hava operasyonu
video için tıklayın


Bombardımanın ardından, ölenlerin PKK’lı değil Ortasu ve Gülyazı köylerinden Irak’a kaçak mazot getiren 18- 20 yaşlarındaki kişiler olduğu ileri sürüldü. Bombardıman bölgesinden 4 ceset Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilirken, bir çok yanmış ceset de köylüler tarafından traktör ve katır sırtlarında Ortasu Köyü’ne getirildi.

Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü. Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.
Uludere'de operasyon
Foto galeri için tıklayın


VALİ: OLAY TüM YöNLERİYLE ARAŞTIRILIYOR

Şırnak Valisi Vahdettin özkan, Irak sınırında 20’nin üzerinde kişinin ölümüyle sonuçlanan bir olay yaşandığını ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.özkan yaptığı açıklamada, olayın nasıl olduğu konusunda kesin bir bilginin olmadığını belirterek, "Sadece 20’nin üzerinde kişinin öldüğü yönünde bilgi var. Konuyla ilgili valilikte kriz merkezi oluşturuldu. Olay yerine savcı ve kolluk birimleri gönderildi. Olay tüm detayıyla araştırılıyor" dedi.

VALİLİK: 35 öLü

Şırnak Valiliği, sınırdaki olayda 35 kişinin öldüğünü, 1 kişinin yaralandığını belirtti.

Şırnak Valiliği Kriz Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 'Irak'ın ilimiz Uludere ilçesine yakın sınırında 28.12.2011 çarşamba günü gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda 35 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi yaralanmıştır. Konu ile ilgili gerekli adli ve idari tahkikat başlatılmıştır' denildi.

19'UNUN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Yaşamını yitiren köylülerin isimleri şöyle: özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Şervan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel ürek, Salih ürek, , Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Sivan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü.

CESETLER KEPçE YARDIMIYLA çIKARILACAK

Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman dün geceden beri olay yerinde olduğunu söyleyerek, "Olay Türkiye sınırlarında köye yakın bir yerde gerçekleşiyor. Buradaki köylüler Irak'tan malzeme alıp geri geliyorlarmış. Köye dönerlerken önleri tutulmuş, köye gitmelerine izin vermemişler. Onlar geri dönüş yolundayken uçak bombalamış. Kurtulan bir kişi var. Şu an köyde mevcut cenaze sayısı 36-37 civarında. Ama parçalanmış cesetler var. Bulunmayan parçalar var, cesetlerin çoğu yanmış. Patlama sırasında kaya altında kalan cesetler var. Olay yerindeki cesetler insan gücüyle çıkartılamıyor. Şu an dozerler, kepçeler getiriliyor, kayaları kaldıracaklar" diye konuştu. Ortasu Köyü muhtarı da şu an itibariyla 36 ölü olduğunu belirterek, "Bombalamadan kurtulan tek kişi şimdi hastanede. ölenlerin yaşları çok genç. Mazot almaya gitmişlerdi" dedi.


ARALARINDA KORUCU VE öĞRENCİLER VAR

ölen 35 kişi arasında geçici köy korucuları ile öğrencilerin de bulunduğu öne sürülürken, 3 cesedin Şırnak Devlet Hastanesi'nde olduğu, diğerlerinin köylüler tarafından olay yerinden alındığı belirtildi.

Köylülerin katır sırtında ve traktörlerle önce Irak sınırının sıfır noktasındaki Ortasu Köyü'ne getirilen cesetler, buradan daha büyük köy olan Gülyazı'ya Köyü'ne götürüldü. Köylüler, otopsinin köydeki Sağlık Ocağı'nda yapılmasını istedi. 2011-12-29 10:01:11
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.